deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Extra gemak: een cilinder met hotelfunctie (exclusief minibar!)

Stel je voor: je staat voor jouw huis met de juiste sleutel, maar je kunt er toch niet in. Heel vervelend. Om dat te voorkomen, kun je ervoor kiezen om jouw cilinder uit te voeren met hotelfunctie. Hold your horses: je bent niet direct in het bezit van een minibar en de butler staat ook niet voor de deur. Wat je wel krijgt, is een cilinder die je altijd kunt openen – ongeacht of er aan de andere kant van de deur een sleutel in het slot gestoken is. Zoals in een hotel dus!

Cilinder Mauer New Wave 4

In welke situaties wordt de hotelfunctie gebruikt?

De hotelfunctie zie je – je raadt het al – veel terug bij hotelkamers. Ook als er een sleutel in de binnenkant van het slot zit, kan de hotelmedewerker altijd de kamer in. Deze functionaliteit wordt ook veel gebruikt in seniorenwoningen. Mocht zich daar een noodsituatie voordoen of je wilt simpelweg snel naar binnen, dan houdt een sleutel aan de binnenzijde van de deur jou niet tegen. Maar niet alleen voor senioren is de hotelfunctie praktisch. Ook als je kinderen (of een partner) hebt die de sleutel regelmatig aan de binnenzijde in de cilinder laten zitten, biedt deze optie uitkomst. Met de hotelfunctie sta jij niet voor een dichte deur!

Welke cilinders kunnen uitgevoerd worden met de hotelfunctionaliteit?

De hotelfunctie is van toepassing bij cilinders die aan beide zijdes van de deur met een sleutel bediend kunnen worden. Hij is dus alleen te gebruiken bij dubbele cilinders, omdat zij aan dit signalement voldoen. Overigens zit de hotelfunctionaliteit niet in elke dubbele cilinder verwerkt. Standaard is dit niet het geval, maar er zijn varianten waarbij je tegen meerprijs deze functionaliteit kunt toevoegen aan de cilinder.

Dwarsdoorsnede van een cilinder

Hoe kan ik een cilinder met hotelfunctie herkennen?

Helaas heeft een cilinder met hotelfunctionaliteit geen duidelijke, uiterlijke kenmerken waaraan je hem kunt herkennen. Het is dus een kwestie van weten (bijvoorbeeld in het geval van je eigen huis of die van familie) of proberen!

Alle cilinders met hotelfunctie