deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Help, mijn slot piept!

Tags: cilinder, piepen, slot, slot piept, slotspray

Gaat het bedienen van jouw slot letterlijk gepaard met zuchten en steunen? Dan is het de hoogste tijd om goed onderhoud uit te voeren! Met de juiste producten smeer je jouw slot en cilinder eenvoudig door. Het verhoogt de levensduur van het slot en zorgt voor comfortabel gebruik zónder vervelend gepiep.

Waarom reguliere olie in je slot geen goed idee is

Wellicht is jouw eerste gedachte: olie d’r in en klaar. Maar let op: een vette oliesoort of multifunctionele spray is in veel gevallen geen slimme keuze voor sloten en cilinders. Reguliere olie is vaak te vet, waardoor het stof aantrekt en dit meeneemt het slot in. Hoewel je tijdelijk denkt dat je het probleem opgelost hebt, kan deze aanpak op de lange termijn juist voor nieuwe problemen zorgen. De olie raakt steeds verder bedekt met stof, waardoor het slot verstopt raakt.

Gebruik slotspray om jouw sloten en cilinders te smeren

Maak de beste keuze voor jouw slot met kwalitatieve slotspray. Deze substantie is niet vet, waardoor er geen stof aan blijft kleven. Wissel het sprayen in de cilinder of het slot af met het bewegen van de sleutel of deurkruk. Na een aantal keer merk je dat het piepen minder wordt en volledig verdwijnt. Nu kan jouw slot er weer voor lange tijd tegenaan!

Tip: gebruik slotspray ook om op regelmatige basis onderhoud te plegen aan jouw cilinder en slot. Zo gepiept!

Bekijk onze slotspray