deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Hoe onderhoud ik mijn messing deurbeslag?

Tags: deurbeslag, messing, onderhoud, reinigen, schoonmaken

Messing is een schitterend materiaal met een karakteristieke, warme uitstraling. Het metaal is een combinatie (ook wel ‘legering’ genoemd) van koper en zink. Door de gele kleur staat het ook bekend als geelkoper. De oorsprong van messing gaat terug naar de prehistorie, toen het materiaal al voor allerlei producten gebruikt werd. Tegenwoordig zijn er een groot aantal behandelingen mogelijk, waardoor je messing in allerlei verschijningsvormen terugziet in en rond het huis.

Blokken onbehandeld messing

Messing reinigen

Onze messing producten zijn leverbaar in verschillende finishes. Door de unieke behandeling zorgt elke bewerking voor haar eigen handtekening op het product. Er gelden een aantal ‘basisregels’ voor het schoonmaken van messing deurbeslag. Kies je ervoor om geen vinger naar het deurbeslag uit te steken? Dan krijgt het karakteristieke metaal een verweerde en doorleefde uitstraling. Bij gepolijst messing zal de glans langzaam maar zeker verdwijnen, totdat je het product opnieuw oppoetst.

Hoe maak ik mijn messing schoon?

Voor de finishes mat, gepolijst, antiek, ongelakt en getrommeld messing geldt allemaal dat je deze regelmatig met een zachte doek kunt opwrijven. Zit er vaster vuil op het product, dan kun je hiervoor een vochtige doek gebruiken. Voor de finish PVD mat messing geldt dat je deze altijd kunt afnemen met een vochtige doek. Let erop dat je het messing nooit behandelt met agressieve schoonmaak- en schuurmiddelen of verfverdunners.

Naar ons messing deurbeslag