Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

*Deuren, magnotica, kluizen, taatsscharnieren, anti-inbraakstrips, domotica en de merken Hettich en Secu zijn uitgesloten van deze actie.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Hoe voorkom ik tocht onder mijn deur?

Tags: valdorpel

Het is erg vervelend: tocht die in huis komt en ruimtes onaangenaam kil maakt. Langs de verticale en bovenste zijde van een deur is dit vaak op te lossen met een tochtstrip of tochtband. De onderzijde van een deur kan echter een probleem vormen, zeker wanneer hier geen (hoge) dorpel geplaatst is en de vloer dus doorloopt. Maar... een valdorpel biedt uitkomst!

Valdorpel
Dwarsdoorsnede valdorpel

Valdorpels voor binnen en buiten

Met hun bijzondere techniek zorgen valdorpels voor zeer goede bescherming tegen tocht. Je monteert deze tochtvaldorpels in de onderste stijl van een deur, middels een flinke infrezing. Beweeg je de deur, dan trekt de valdorpel zichzelf in. Valt de deur op zijn plek in het kozijn, dan zetten de aluminium profielen zichzelf uit en wordt tocht tegengehouden. Naast de valdorpels tegen tocht, vind je ook varianten die geluid of zelfs brand weren. Bovendien zijn er exemplaren voor zowel binnendeuren als buitendeuren.

Bekijk onze valdorpels