deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Houd je hoofd koel met het juiste deurbeslag

Tags: deurbeslag, hitte, warmte, zomer

Een zonnige, warme zomer is heerlijk! En stijgt de warmte je toch naar de bol? Ontdek in vier stappen hoe deurbeslag bijdraagt aan extra koelte in huis en hoofd!

Strand zonnen

1. Uit het goede hout gesneden

Wist je dat hout niet (echt) warm wordt? Kies je dus voor een deurkruk met hout erin verwerkt, dan weet je dat deze door de zon niet gloeiend heet wordt. Dit kan wel het geval zijn bij een metalen deurkruk.

2. Dicht die deur!

Heb je overdag een airco of ventilator aanstaan in jouw kamer? Zorg dat de koelte zoveel mogelijk binnenshuis blijft door je deur goed dicht te houden. Vergeet je dit snel of zijn er anderen die de deur graag wagenwijd open laten staan? Bevestig dan een deurdranger op je deur, zodat deze de deur direct na openen weer sluit.

3. Veilig doorluchten

Om je huis ’s avonds (en ’s nachts) goed door te laten luchten, kun je jouw bovenlichtje of bovenraampje uitrusten met een barrièrestang. Zo geniet je van ventilatie, maar voorkom je dat inbrekers door de opening naar binnen kunnen.

4. Geen stress met veiligheidsbeslag

Stel je eens voor: je komt thuis van een vakantie of dag werken en ziet dat de deur geopend is. De vlammen slaan je toch direct uit?! Voorkom hoogrode konen met dit warme weer door jouw deuren kwalitatief af te sluiten met veiligheidsbeslag. Zo verklein je de kans op een inbraak en kun jij het hoofd koel houden!