deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Uniek: taatsdeuren in jouw interieur

Tags: taatsdeur, Argenta, taatsscharnieren

De taatsdeur lijkt een vreemde eend in de deurenwereld. Dat komt door zijn unieke draaiwijze. Een taatsscharnier bevestig je namelijk aan de boven- en onderzijde van een deur, in plaats van aan één zijkant. De deur krijgt daarmee een kortere draaicirkel en maakt een omwenteling die je normaal gesproken niet verwacht.

Taatsdeuren in een industriële setting

In industriële interieurs wint de taatsdeur meer en meer terrein. Dit type bevestiging is zeer geschikt in combinatie met een moderne binnendeur met smal lijstwerk. Plaats een taatsdeur (liefst met veel glas!) in open ruimtes en maak de kamer af met grote fabriekslampen en sfeervolle, natuurlijke kleurtinten. De unieke, industriële sfeer die ontstaat, spot je ook regelmatig in kantoorpanden. De glazen deur zorgt aan de ene kant voor een open sfeer, maar sluit anderzijds wel verschillende ruimtes af tegen geluidsoverlast.

Hoe maak ik een taatsdeur?

Het ophangen van een taatsdeur gaat anders dan bij een ‘normale’ deur. Je plaatst de scharnieren niet in de zijkant van het deurkozijn, maar lijnrecht boven elkaar in het plafond en de vloer. Bij Cubic Colors vind je speciale taatsscharnieren die je hier perfect voor kunt gebruiken. Combineer ze bijvoorbeeld met een strakke, industriële binnendeur. De taatsdeur is gegarandeerd de perfecte finishing touch voor jouw woonkamer, lounge of kantoor. Producent Argenta maakte een overzichtelijke video over de bevestiging van taatsscharnieren (ook wel pivot scharnieren genoemd).

Bekijk onze taatsscharnieren