deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wat is PVD (Physical Vapor Deposition)?

Tags: GPF bouwbeslag, PVD

Een aantal producten in onze webshop heeft een PVD-finish. Ken je deze bijzondere, milieuvriendelijke manier van afwerken nog niet? Dan leggen we je er in de Cubic Academy graag meer over uit!

Wat is PVD en hoe wordt het gemaakt?

PVD staat voor ‘Physical Vapor Deposition’. Dit ingenieuze proces brengt middels verdamping een dunne, sterke toplaag aan op een product. Een vloeibaar metaal wordt verdampt terwijl het zich in een vacuüm bevindt. Vervolgens wordt deze damp op een product “geslagen” – soms diverse keren, zodat er meerdere lagen ontstaan. De damp krijgt een vaste vorm wanneer deze op het product beland is, zodat er een prachtige, gladde laag ontstaat. Vervolgens neemt de coating de eigenschappen aan van het materiaal waar het op gedampt is. Een PVD-laag is ijzersterk, ook al is hij slechts flinterdun (2 tot 5 µm).

Voordelen van een PVD coating

- milieuvriendelijk productieproces;
- door PVD te vacumeren, kan het proces van verdampen onder minder hoge temperaturen gebeuren;
- producten met PVD-coating zijn duurzaam;
- het coaten kan in diverse kleuren;
- de PVD-laag is flinterdun, maar ijzersterk.

PVD deurkrukken

Stijlvol deurbeslag in prachtige kleuren

GPF bouwbeslag heeft prachtig deurbeslag in PVD. Je kunt één lijn creëren in je hele huis door ook bijpassend voordeurbeslag en raambeslag te bestellen. Ga jij voor stijlvol antraciet, zonnig messing satin of warm koper?

Bekijk het assortiment PVD