deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

DOM RS 8 profielcilinder SKG**, dubbele cilinder met hotelfunctie

  • Levertijd: 5 tot 10 werkdagen
  • Gratis verzending
€  85,40
per stuk, incl. BTW

De DOM RS 8 is een uitstekende europrofielcilinder die veel gebruikt wordt in openbare gebouwen en standaard met hotelfunctie geleverd wordt. Wat hem zo geliefd maakt, is onder andere zijn unieke, paracentrische sleutelprofiel wat voorzien is van een europatent.

De cilinder heeft de finish ‘Vernikkeld’, wat hem een grijzige kleur geeft. Omdat het hier gaat om een dubbele cilinder, steekt deze door de deur en kun je hem aan beide zijdes bedienen met een sleutel.

Specificaties van het DOM RS 8 cilinderslot
- Paracentrisch sleutelprofiel;
- Acht stiften (geveerd), die conventioneel zijn opgebouwd. De sleutel kun je dus op één manier in het slot steken;
- Bevat anti-klopbeveiliging;
- SKG 2 sterren keurmerk (SKG**);
- Voorzien van boorbeveiliging;
- Met certificaat en merkpatent t/m 2023, dus sleutels bijmaken kan alleen met behulp van het sleutelcertificaat. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,00.
Levertijd: 5 tot 10 werkdagen
Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  85,40
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
DOM RS 8 profielcilinder SKG**, dubbele cilinder met hotelfunctie met Mauer slotspray
€ 91,37incl. BTW
Meer info DOM staat bekend om zijn innovatieve sluittechniek en ruime productassortiment. De DOM RS 8 is een uitstekende europrofielcilinder voor onder andere middelgrote tot grote bedrijven en appartementen, mede door zijn hoge kopieerbeveiliging. De RS 8 is tevens voorzien van een europatent.

Hotelfunctie
Deze cilinder is standaard voorzien van hotelfunctie (ook wel een gevarenfunctie genoemd). Deze functie zorgt ervoor dat je een cilinder kunt bedienen met jouw sleutel, ook als er aan de andere kant van de cilinder eveneens een sleutel in het cilinderslot gestoken is. Door deze hotelfunctie ben je ervan verzekerd dat je altijd een ruimte of woning in komt, wat een uitkomst is in onder andere seniorenwoningen of hotelkamers. In overleg is het mogelijk om een vrijloopfunctie toe te voegen aan de Dom RS 8 cilinder.

Toepassingen
De DOM cilinder in de serie RS 8 is toe te passen op verschillend sluitend en gelijksluitende sets. Het voordeel van gelijksluitende cilinders, is dat je slechts één sleutel nodig hebt om bijvoorbeeld alle deuren van jouw woning te openen.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er drie sterke sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot. De stabiliseringsrib zorgt ervoor dat de sleutels extra sterk zijn. Zo nodig kun je er natuurlijk meer bijbestellen. Omdat de RS 8 voorzien is van een veiligheidscertificaat, heb je een sleutelcertificaat nodig om sleutels bij te kunnen bestellen. Jouw sleutelcertificaat ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte!

Beveiliging
Het keurmerk SKG 2 sterren is van toepassing op dit cilinderslot. Dat betekent dat de cilinder bijdraagt aan minstens drie minuten inbraakwering.

Wat is een dubbele cilinder?
In veruit de meeste gevallen is het van belang dat deuren vanaf beide zijdes op slot gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de buitendeur: die wil je op slot doen wanneer je weg gaat voor een boodschapje, maar ook wanneer je ’s avonds gaat slapen. Een dubbele cilinder is verkrijgbaar in verschillende cilindermaten. Zo komt de maat 30/30 (bij sommige fabrikanten 31/31 genoemd) vaak voor bij deuren van 40 millimeter dik. Er zijn echter ook alternatieve cilindermaten mogelijk. Lees onder het kopje ‘Documenten’ de hulp bij maatvoering, zodat je snel ontdekt welke maat jouw cilinder heeft.

Finish
Wanneer een metaal (vaak staal of messing) wordt omhuld met een laagje nikkel, noemen we dit vernikkelen. Deze vernikkelde laag beschermt jouw product en voorkomt de vorming van corrosie en roest. Het nikkel geeft de cilinder een grijzige kleur. Deze past daardoor heel goed bij aluminium of gepolijst / geborsteld RVS deurbeslag.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Deze cilinder beschikt over een uniek paracentrisch sleutelprofiel wat t/m 2023 voorzien is van een merkpatent.
  • Standaard voorzien van het SKG** keurmerk.
  • De cilinder wordt inclusief hotelfunctie geleverd.
  • Cilinders en sleutels kunnen alleen bijgemaakt worden door erkende DOM dealers.
DOM

Sinds 1936 houdt de DOM Group zich bezig met de ontwikkeling en fabricage van metaalproducten. Denk daarbij aan sluittechniek (waaronder cilinders), maar ook aan elektronische toegangssystemen. Met hun kennis en kwaliteiten produceert DOM de beste producten voor zowel de particulier als het miljoenenbedrijf.
Lees meer.

DOM