deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Dubbele cilinder

Bij de meeste deuren die op slot moeten kunnen, is het van belang dat je deze zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant kunt bedienen met een sleutel. Daarvoor is het nodig dat jouw slot uitgerust is met een dubbele cilinder. Een dubbele cilinder herken je doordat hij door de gehele dikte van de deur gaat en aan beide kanten van de deur te zien (en dus te gebruiken) is.


Er zijn geen resultaten gevonden met uw zoekopdracht.

Een sleutel bijmaken: kan dat?

In principe kan een sleutel zonder problemen bijgemaakt worden. Wanneer je een profielcilinder koopt uit een standaard serie, is hier geen certificaat voor nodig. Dan kun je dus bij een slotenmaker zoveel sleutels laten bijmaken als je wilt. Heeft jouw profielcilinder een certificaat, dan is het alleen mogelijk om een sleutel bij te laten maken wanneer dit certificaat getoond wordt. Dit heeft te maken met de patenten die op profielcilinders van onder andere Mauer zitten. Het voorkomt bovendien dat gestolen sleutels zomaar bijgemaakt kunnen worden, zonder dat een huiseigenaar hiervan af weet.

Hotelfunctie en keersleutelfunctie: cilinders met een extra’tje

Een standaard dubbele cilinder wordt gebruikt op de reguliere manier: je steekt de sleutel in het slot, draait deze naar rechts en de deur is open. Er zijn echter een aantal bijzondere profielcilinders verkrijgbaar in onze webshop. Zo hebben verschillende Mauer cilinders en Nemef cilinders in de serie NF4 een hotelfunctie. Dit betekent dat een slot van buiten geopend kan worden met een sleutel, zelfs wanneer er aan de binnenkant ook een sleutel in de cilinder gestoken is. Een dergelijk slot wordt veel gebruikt in hotels: vandaar zijn naam ‘hotelfunctie’. Het is ook makkelijk wanneer je bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een ouder familielid. Of er nu een sleutel in de binnenkant van de cilinder zit of niet: je kunt jezelf altijd toegang verschaffen.

Een andere toevoeging op sommige van onze dubbele veiligheidscilinders, is de keersleutel functionaliteit. Daarmee maakt het niet uit op welke wijze je de sleutel insteekt en of je hem linksom of rechtsom draait. Ideaal wanneer je jouw slot in het donker niet zo goed kunt zien of wanneer je zelf niet meer heel scherp bent. Je herkent een cilinder met keersleutel functionaliteit aan de liggende stand van de sleuf waar de sleutel ingestoken wordt.