deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

BKS Livius 5000 dubbele cilinder, antraciet

  • Levertijd: 4 weken
  • Gratis verzending
€  61,54
per stuk, incl. BTW

Een professionele alleskunner, dat is de samenvatting van livius! Keersleutelsysteem livius van fabrikant BKS biedt een cilinder die je kunt gebruiken voor uiteenlopende toepassingen. Het product is getest volgens DIN EN 1303 en DIN 18252.

Deze cilinder heeft de finish ‘antraciet’. Omdat het hier gaat om een dubbele cilinder, steekt deze door de deur en kun je hem aan beide zijdes bedienen met een sleutel.

Specificaties van BKS livius zijn onder andere:
- Gepatenteerde profielserie met ingebouwde asuitneming;
- Zes stiften met een geavanceerd keersleutelsysteem. De sleutel kun je dus op beide manieren in het slot steken;
- Slagsleutel zorgt voor seriematige beveiliging tegen inbraak;
- Sleutels gemaakt van hoogwaardig nieuwzilver;
- De sleutel is desgewenst te combineren met een SE-transponder, waardoor een elektronische cilinder ontstaat. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,00.
Levertijd: 4 weken
Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  61,54
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
BKS Livius 5000 dubbele cilinder, antraciet met Cilinderrozet GPF0902.00P1 50x8mm PVD antraciet
€ 75,18incl. BTW
BKS Livius 5000 dubbele cilinder, antraciet met Cilinderrozet GPF0902.02P1 50x50x8mm PVD antraciet
€ 82,04incl. BTW
Meer info Cilinderfabrikant BKS staat zoals ze zelf zeggen, ‘garant voor extra veiligheid’. Een krasse uitspraak die ze waarmaken met hun hoog kwalitatieve cilinders en keersleutelsystemen. Systeem livius is één van de premium sluitsystemen van de fabrikant. Zo is livius een veilige toevoeging voor jouw pand!

Keersleutelsysteem
Een keersleutelsysteem biedt extra gemak voor jou als gebruiker. Waar je een ‘gewone’ (conventionele) sleutel slechts op één manier in het slot kunt steken – vaak met de vlakke kant boven – maakt dit bij een keersleutel niet uit. De BKS livius kun je dus zonder nadenken in het slot steken. Deze omkeerfunctie maakt de BKS-cilinder ook heel geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, zoals senioren. Dit type cilinder zie je daarom regelmatig terug in seniorenwoningen of aangepaste woningen. Je herkent een keersleutelsysteem direct bij een cilinderslot: zodra het sleutelgat ligt in plaats van verticaal staat, heb je te maken met een keersleutel.

Hotelfunctie
Je kunt ervoor kiezen om jouw BKS livius cilinder te voorzien van hotelfunctie (ook wel een gevarenfunctie genoemd). Deze functie zorgt ervoor dat je een cilinder kunt bedienen met jouw sleutel, ook als er aan de andere kant van de cilinder eveneens een sleutel in het cilinderslot gestoken is. Door deze hotelfunctie ben je ervan verzekerd dat je altijd een ruimte of woning in komt, wat een uitkomst is in onder andere seniorenwoningen of hotelkamers. In overleg is het mogelijk om een vrijloopfunctie toe te voegen aan janus.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er drie nieuwzilveren sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot. Zo nodig kun je er natuurlijk meer bijbestellen. De cilinder heeft octrooibescherming tot 2024, waardoor je voor het (bij)bestellen van sleutels een sleutelcertificaat nodig. hebt Deze ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte! Een sleutel bestellen kun je eenvoudig doen via de website van Cubic Colors. Zoek eerst jouw sleutel in ons assortiment en vul vervolgens de gegevens in.

Wat is een dubbele cilinder?
In veruit de meeste gevallen is het van belang dat deuren vanaf beide zijdes op slot gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de buitendeur: die wil je op slot doen wanneer je weg gaat voor een boodschapje, maar ook wanneer je ’s avonds gaat slapen. Een dubbele cilinder is verkrijgbaar in verschillende cilindermaten. Zo komt de maat 30/30 (bij sommige fabrikanten 31/31 genoemd) vaak voor bij deuren van 40 millimeter dik. Er zijn echter ook alternatieve cilindermaten mogelijk. Lees onder het kopje ‘Documenten’ de hulp bij maatvoering, zodat je snel ontdekt welke maat jouw cilinder heeft.

Finish
Door metaal te bewerken met een kwalitatieve coating, ontstaan prachtige, antracietkleurige cilinders. Deze cilindersloten matchen geweldig met onze uitgebreide collectie deurkrukken en rozetten in PVD antraciet. Zo heeft jouw deurbeslag één stijl en gaat de cilinder op in het geheel. Let er wel op dat de coating na veelvuldig gebruik wat beschadigd kan raken bij het sleutelgat.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Door een gepatenteerde profielserie en een slagsleutel ben jij verzekerd van een veilige cilinder.
  • De keursleutelfunctionaliteit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt hoe jij je sleutel in het slot steekt.
  • De cilinder wordt standaard geleverd met drie sleutels.
  • Door de blauwe, ronde bol op de sleutelkop herken je jouw livius uit duizenden! ;-)
  • BKS livius heeft standaard geen SKG 3 sterren-keurmerk.
BKS

BKS is onderdeel van Gretsch-Unitas (G-U). Het bedrijf ontwikkelt veiligheidsoplossingen op allerlei vlak. Zo zijn er keersleutel- en conventionele sluitsystemen beschikbaar, maar bevindt BKS zich ook op het pad van de elektronische sluitsystemen. Met systemen zoals janus en livius – typerend is de schrijfstijl zonder hoofdletter! – is BKS een toonaangevend bedrijf in de wereld van de sluittechnologie. Lees verder

BKS

Gerelateerde producten