deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deur kopen

Vooraf te bepalen...

Denk je aan het kopen van een deur? Dan is het belangrijk een aantal conclusies te trekken voorafgaande aan je bestelling. Loop de volgende punten aandachtig door. Heb je vragen neem dan contact met ons op.

1. Stomp of opdek

Een stompe deur valt helemaal in het kozijn, een opdekdeur overlapt het kozijn een stukje met een rand.

Stompe deur uitleg
Opdek deur uitleg

2. Draairichting deur

Als je een stompe deur nodig hebt dan maakt de draairichting niet uit. Wil je een opdekdeur bepaal dan of hij links- of rechtsdraaiend is op de volgende manier:

Draairichting deur

3. Het meten van een deur

Het assortiment deuren op deurenstore.nl bestaat uit standaard maten, meestal zie je de maat die het dichtst in de buurt zit bij wat bij jou van toepassing is er tussen staan. Wil je maatwerk? Dan is dat ook goed mogelijk!

Stompe deuren inmeten: Meet je huidige deur of als je alleen kozijnen hebt staan meet je nauwkeurig de binnenmaat van het kozijn minus 5 mm. (sponningmaat). De hoogte meet je van grond tot hoogste binnenkant kozijn minus 5 mm. Het voordeel van stompe deuren: ze zijn rondom nog zo'n 10 mm in te korten.

Opdekdeuren inmeten: Meet je de bestaande opdekdeur dan is de breedte zonder opdek rand. Bij een opdekdeur meet je ook het breedste gedeelte tussen het kozijn (sponningmaat). De hoogte meet je inclusief opdek rand van de deur.

Twijfel je of zit je maat deur er niet standaard bij? Neem contact met ons op voor meer informatie.

sponningmaat

4. Profiel in de deur

Het gekozen profiel komt terug in randen bij bijvoorbeeld glasvakken maar ook bij verdiepte dicht vakken wordt het profiel doorgevoerd. De buitenrand van de deur is altijd haaks en is geen keuze.

Het profiel van een deur bepaalt in grote mate de stijl. Kies je voor een gedetailleerd uitgewerkt profiel dan voelt het al snel als klassiek of jaren 1920-1930 stijl. Ga je voor enkel een schuin profiel of bijvoorbeeld een haaks profiel dan ziet de deur er moderner uit. Aan jou de keuze!

Deurprofielen

5. Kleur deur

Standaard zijn alle deuren in een grondverf gezet. Je kan ze in elke gewenste kleur (laten) aflakken.