deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deur kopen

Vooraf te bepalen...

Denk je aan het kopen van een deur? Die keuze lijkt gemakkelijker dan het is. Wij helpen je graag een handje: op deze pagina lees je alles wat je moet weten als je een nieuwe deur overweegt!

1. Stomp of opdek

Een stompe deur valt helemaal in het kozijn. Bij een opdekdeur daarentegen valt een gedeelte van de deur op het kozijn.

Stompe deur uitleg
Opdek deur uitleg

2. Draairichting deur

Als je een stompe deur nodig hebt, dan maakt de draairichting niet uit. Wil je een opdekdeur? Bepaal dan of hij links- of rechtsdraaiend is. Dit kan op de volgende manieren:

Draairichting deur

3. Het meten van een deur

Het assortiment deuren bestaat uit standaard maten. De kans is groot dat de maat die het meeste aan jouw wensen voldoet aanwezig is. Wil je echt maatwerk, dan is dat ook zeker mogelijk!

Stompe deuren inmeten: Wanneer je je huidige deur of alleen kozijnen meet, dan meet je nauwkeurig de binnenmaat van het kozijn minus 5 mm (sponningmaat). De hoogte meet je van grond tot de hoogste binnenkant van het kozijn minus 5 mm. Het voordeel van stompe deuren is dat ze rondom nog zo'n 10 mm ingekort kunnen worden.

Opdekdeuren inmeten: Meet je de bestaande opdekdeur, dan meet je de breedte zonder opdekrand. Bij een opdekdeur meet je ook het breedste gedeelte tussen het kozijn (sponningmaat). De hoogte meet je juist inclusief opdekrand van de deur.

Twijfel je of zit je maat deur er niet standaard bij? Neem contact met ons op voor meer informatie!

sponningmaat

4. Profiel in de deur

Het gekozen profiel komt terug in randen bij bijvoorbeeld glasvakken maar ook bij verdiepte dichte vakken wordt het profiel doorgevoerd. De buitenrand van de deur is altijd haaks.

Het profiel van een deur bepaalt in grote mate de stijl. Kies je voor een gedetailleerd uitgewerkt profiel, dan voelt het al snel als klassiek of jaren 30 stijl. Ga je voor bijvoorbeeld een schuin of haaks profiel, dan zal de deur er moderner uitzien. Aan jou de keuze!

Deurprofielen

5. Kleur deur

Standaard zijn alle deuren in een grondverf gezet. Je kan ze in elke gewenste kleur (laten) aflakken.