deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Schuifdeursysteem

Loftdeuren zijn hot! De bijzondere schuifconstructie die je met een loftdeursysteem creëert, is zowel prachtig als praktisch. Bovendien kunnen barndeuren overal: als originele afsluiting tussen twee ruimtes, maar ook als alternatief voor een kastdeur of kledingkast. Er zijn allerlei varianten te koop, zodat je uitkomt bij het schuifdeursysteem dat aan al jouw wensen voldoet. Maak jouw interieur ook compleet met dit heuse stijlicoon!


Er zijn geen resultaten gevonden met uw zoekopdracht.

De techniek achter een schuifdeursysteem

Het schuifdeursysteem bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst is dat natuurlijk de stalen rails. Met het railsysteem schuifdeur kan de deur open en dicht schuiven. Op deze schuifdeurrails lopen twee gelagerde, stalen hangers bij de deur. Door aanvoering van kogellagers glijden zij vloeiend over de schuifrails. Aan de onderzijde worden zij bevestigd aan de loftdeur, zodat ze deze in hun beweging meenemen. De stalen deurstoppers worden gemonteerd op de schuifrail en zorgen ervoor dat de deur op tijd stopt, zodat de hangers niet van de rail rijden. Afstandhouders zorgen ervoor dat de rails netjes op dezelfde lengte van de muur blijven hangen en een kleine schuifdeur vloergeleider begeleidt de schuifdeur aan de onderkant. Met de nodige schroeven en pluggen kun je het systeem vervolgens zowel op hout als op beton bevestigen.

Wat is het verschil tussen een loftdeur en een schuifdeur?

Een gewone schuifdeur ken je vast: twee deuren die je met behulp van schuifdeurbeslag en rails naar elkaar toe kunt trekken, om zo twee ruimtes van elkaar te scheiden. Hierbij is de rails en ophanging weggewerkt in een strakke behuizing of in de muur zelf. Bij een loftdeur is het schuifdeursysteem juist bewust zichtbaar, om een stoere en opvallende look te creëren. Zo is er een ophangsysteem deur met robuuste hengen, die je kunt monteren langs de bovenkant van de deur. Het geheel krijgt daarmee een landelijk of industrieel karakter. Bij loftdeuren wordt veel gebruik gemaakt van massieve, grove deuren (regelmatig gemaakt van steigerhout), terwijl ‘gewone’ schuifdeuren vaker ruitjes met glas bevatten en iets verfijnder zijn.

Schuifdeuren op maat? Geen probleem!

Elke deur of opening is verschillend: dat weten wij als geen ander. Maar ook ieders smaak is anders. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om het loftdeurbeslag van jouw dromen bij elkaar te zoeken. Je kiest zelf welke hangers je wilt gebruiken en welke rails hier het beste bij past. Door de finishes RVS, roest en zwart heb je een ruime keuze uit opties en zijn de mogelijkheden uitgebreid. Zo kies je een RVS schuifdeursysteem in een strakke ruimte en ga je voor een zwarte loftdeur in een industriële woning. Kies jouw favoriet en geniet optimaal!

Loftdeuren in landelijke of sportieve stijl

Onze schuifdeursystemen zijn verkrijgbaar in een aantal finishes. Neem bijvoorbeeld zwart, verzinkt staal. In combinatie met een houten deur ontstaat er een landelijke sfeer, terwijl je het geheel met een contrasterende, witte deur juist een moderner tintje geeft. De RVS-kleurige loftdeursystemen zijn sportief en geven de ruimte een strakker karakter. Ook voor de afwerking van het loftdeursysteem zijn er legio mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor rechte hengen, hengen met een pijl, of gelagerde hangers die op de bovenzijde van de ophang deur gemonteerd worden. Wil je advies over het beste schuifdeursysteem voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op.