deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Utensil Legno

Over het merk...

Utensil Legno is gespecialiseerd in het namaken en herstellen van oud, antiek deurbeslag en meubelbeslag. Met hun lijn 'Il Forgiato' worden de vormen en het handwerk van vroeger weer nieuw leven ingeblazen. De smeedijzeren producten worden ondergedompeld in de finish 'antiek ijzer': een verouderingsbehandeling waardoor het materiaal op een natuurlijke manier gaat roesten.

Utensil Legno logo

Puur vakmanschap

De producten van Utensil Legno worden gemaakt van smeedijzer en zijn volledig in de stijl van vroeger. Vakmanschap is dan ook vereist. Het deurbeslag (zoals de Utensil Legno deurkrukken en Utensil Legno deurgrepen) en het meubelslag worden namelijk deels met de hand gemaakt. Daarbij worden niet alleen de producten gefabriceerd die in de brochure staan, maar is het ook mogelijk om jouw favoriete deurbeslag te laten maken aan de hand van bijvoorbeeld een tekening of afbeelding.

‘Il Forgiato’: de terugkeer van roest op het meubelbeslag

Door jarenlang onderzoek te doen naar het verouderingsproces dat het beste werkt voor smeedijzer, heeft Utensil Legno een bijzondere finish gevonden die producten op een natuurlijke manier laat roesten. ‘Antiek ijzer’ – zoals de kleur genoemd is – hoeft geen gebruik te maken van gekleurde verf of wax, waardoor het resultaat er net zo uitziet en voelt als een ‘echt’ antiek product. De nieuwste stijlen die ‘Il Forgiato’ heeft geïntroduceerd, zijn ‘antiek zilver’, ‘antiek goud’ en ‘Italiaans zwart’. Drie finishes die je stuk voor stuk terugbrengen naar vroeger.

Decoreren met ouderwetse, gedegen kwaliteit

‘Il Forgiato’ combineert de kwaliteit van het materiaal met stijlvolle, oude vormen en moderne technieken om diezelfde kwaliteit te waarborgen. Als één van de laatste stappen in het proces worden de producten van Utensil Legno daarom gecoat. Daardoor blijft de oude stijl behouden, maar zijn de producten ook geschikt voor dagelijks gebruik binnenshuis.

Assortiment Utensil Legno

Utensil Legno heeft naast de deurkrukken en meubelgrepen alles wat je maar verlangt op het gebied van hang- en sluitwerk. Zo vind je in hun assortiment ook boerenklinkstellen, deurkloppers, draaikiepgrepen, espagnoletten, hefschuifdeurbeslag, hengen, knopkrukken, rozetten, scharnieren, schuifdeurkommen en toiletgarnituur maak je met het grootste gemak jouw landelijke look helemaal compleet.