deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

AMI

Over het merk...

AMI en aluminium. Een gouden combinatie. Sinds hun oprichting in 1956 maakt AMI hoogwaardige producten van het metaal, zoals aluminium deurbeslag, deurpanelen en raambeslag. Het bedrijf is een vertrouwd adres binnen de bouwwereld en heeft haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend.

ami logo

De ups en downs van AMI

Sinds hun start in 1956 heeft de ‘Arcense Metaal Industrie’ – kortweg AMI – al veel meegemaakt. Zo ging in januari 1995 meer dan 3000 m2 van hun fabriek in rook op door een uitslaande brand. Gelukkig waren er ook positieve gebeurtenissen. Zo was AMI de eerste die SKG-gekeurde artikelen op de markt bracht. Bovendien werkt het bedrijf volgens het Cradle to cradle principe, waarbij afval gelijkstaat aan voedsel. Dit betekent dat alle grondstoffen en materialen volledig herbruikbaar zijn. In februari 2016 ontving AMI als eerste bouwbeslagfabrikant het certificaat hiervoor.

AMI biedt vakmanschap

Het merk AMI staat voor betrouwbaarheid en degelijkheid, altijd met perfecte kwaliteit. Het bedrijf kijkt goed om zich heen kijkt, houdt scherp in de gaten wat de ontwikkelingen in de markt zijn en luistert oprecht naar de vragen en behoeften in deze markt. Ook voor het afleveren van kwaliteit wordt veel tijd uitgetrokken: het ontwerp wordt veel gecontroleerd, de materialen worden met zorg behandeld en het personeel streeft naar het hoogste resultaat. Na uitgebreide kwaliteitscontroles en metingen worden de bewerkte producten goed verpakt, zodat er tijdens het transport geen beschadigingen kunnen worden toegebracht.