Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

AMI

Over het merk...

AMI en aluminium is een gouden combinatie. Sinds hun oprichting in 1956 maakt AMI hoogwaardige producten van het metaal. Denk hierbij aan aluminium briefplaten, kierstandhouders en raambeslag. Het bedrijf is een vertrouwd adres binnen de bouwwereld en heeft haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend.

ami logo

Ups en downs

Sinds 1956 heeft de ‘Arcense Metaal Industrie’ – kortweg AMI – al veel meegemaakt. Zo ging in januari 1995 meer dan 3000 m2 van hun fabriek in rook op door een uitslaande brand. En daarmee was de complete fabrieksvoorraad aan briefplaten en raambeslag met één klap verdwenen. Gelukkig mocht het bedrijf ook veel positieve gebeurtenissen meemaken. Zo was AMI de eerste fabrikant die SKG-gekeurde artikelen op de markt heeft gebracht. Een mijlpaal, want de SKG-certificering is een ‘big deal’ in de slotenbranche. Verder zijn ze naast veiligheid ook veel met duurzaamheid bezig. Zo werkt het bedrijf volgens het Cradle to cradle principe, waarbij afval gelijkstaat aan voedsel. Dit betekent dat alle grondstoffen en materialen volledig herbruikbaar zijn. In februari 2016 mocht het bedrijf als eerste bouwbeslagfabrikant hiervoor een certificaat in ontvangst nemen. Duurzaam ondernemen zit dus in het DNA. Sinds 1997 is het bedrijf ieder jaar opnieuw ISO-gecertificeerd en sinds 2014 ook MVO-gecertificeerd. Met deze certificering committeert AMI zich om te zorgen dat neveneffecten van het produceren van raambeslag, kierstandhouders en briefplaten een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en innovatie staan bij AMI dus hoog in het vaandel en het bedrijf loopt voorop in de productie van aluminium producten. De briefplaten en kierstandhouders, evenals het door hun geproduceerde raambeslag, worden dagelijks door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. Bij velen staat AMI dan ook bekend door de betrouwbaarheid, degelijkheid en kwaliteit van hun producten. Het bedrijf kijkt goed om zich heen, houdt scherp in de gaten wat de ontwikkelingen in de markt zijn en luistert oprecht naar de vragen en behoeften in de markt. Verder wordt er veel tijd uitgetrokken om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de producten goed is. Zo wordt het ontwerp vele malen gecontroleerd en worden de materialen met zorg behandeld. Zo streeft AMI naar het hoogste resultaat. Na uitgebreide kwaliteitscontroles en metingen worden de bewerkte producten goed verpakt, zodat er tijdens het transport geen beschadigingen kunnen worden toegebracht. Alle producten worden met grote zorgvuldigheid ontwikkeld en op hoogwaardige, innovatieve en duurzame wijze geproduceerd en hebben het raambeslag, kierstandhouders en briefplaten daarom aluminium als grondstof.

Collectie

In onze webshop vind je verschillende uitvoeringen van AMI briefplaten, AMI raambeslag en AMI kierstandhouders. Voor de briefplaten heb je keuze uit type TA en DL met een valklep die buitendraaiend of binnendraaiend kan zijn, met of zonder veer. Daarnaast zijn er ook briefplaten uit de EP serie, welke verkrijgbaar zijn in rechthoekige of ovale vorm met een valklep die buitendraaiend is, met of zonder schacht en tochtklep. Daarnaast vind je ook kierstandhouders die te monteren zijn op de binnenzijde van je voordeur. Met deze kierstandhouders ben je extra beschermd tegen ongewenst bezoek. Ook voor raambeslag ben je bij deze fabrikant aan het juiste adres. Het raambeslag van AMI is namelijk uitermate geschikt voor je draaikiepraam.