Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Cilinder uitboren

Cilinderslot uitboren

Laatste update: 18 juli 2022

Heb je twee rechterhanden en wat ervaring met cilinders en sloten? Dan is je cilinderslot uitboren een klusje dat je eventueel zelf kunt doen. Let daarbij op dat je het insteekslot waar de cilinder in zit niet beschadigt, omdat deze anders vervangen moet worden. (Mocht het al wel fout gegaan zijn, dan vind je hier ons assortiment insteeksloten voor profielcilinders.)

Cilinder uitboren

Wanneer boor je een cilinderslot uit?

Je cilinderslot uitboren doe je wanneer je jouw sleutels kwijt bent geraakt of wanneer de sleutel is afgebroken in de cilinder. Ook kan het een oplossing zijn om toegang te krijgen tot een ruimte of schuurtje waar je geen sleutel meer van hebt. Het voordeel van het uitboren van alleen de cilinder is dat de rest van het deurbeslag intact blijft. Zo hoef je bij het uitboren alleen het cilinderslot te vervangen, wat een hoop extra kosten scheelt.

Stap 1 cilinder uitboren

Stap 1: Voorboren in het sleutelgat

Begin met boren in de kern van de cilinder, net iets boven het sleutelgat. Gebruik hiervoor een ijzerboor van 5 millimeter. Zorg dat je recht boort en neem hiervoor rustig de tijd, zodat er zo min mogelijk schade aan andere onderdelen van de deur of het deurbeslag komt.


Stap 2 boren met grotere ijzerboor

Stap 2: Boor de cilinder uit

Pak nu een grotere ijzerboor van 10 millimeter. Hiermee boor je de hele kern van de cilinder eruit. Mocht het gat nu nog niet groot genoeg zijn, dan kun je eventueel een grotere boormaat gebruiken.


Stap 3 slot openen

Stap 3: Verwijder de cilinder

Is het gat groot genoeg, dan is de cilinder helemaal uitgeboord. Je kunt het slot nu openen.


Stap 4 nieuwe cilinder monteren

Stap 4: Plaats een nieuwe cilinder

Vervolgens monteer je de nieuwe cilinder en kan jouw deur weer veilig geopend en afgesloten worden.

SKG cilinderslot

SKG cilinderslot uitboren

Let op: heb je een cilinderslot met een SKG-keurmerk van 1, 2 of 3 sterren? Een SKG cilinderslot uitboren is een moeilijkere klus dan bij een slot zonder SKG keurmerk. De SKG cilinders zijn namelijk speciaal ontworpen om het uitboorproces te bemoeilijken voor inbrekers. Dit komt door de toevoeging van hardstalen onderdelen, waardoor het uitboren langer duurt dan bij niet SKG-gekeurde cilinders. Twijfel je over jouw situatie en of je het uitboren van jouw cilinderslot zelf kunt uitvoeren? Neem dan contact op met een erkend slotenmaker die deze klus voor jou kan klaren.

SKG logo's

Hulp bij cilinderslot uitboren

Heb je naar aanleiding van deze pagina een vraag over het uitboren van jouw cilinderslot? Neem gerust contact met ons op tijdens openingstijden. We helpen je graag verder met tips en adviezen, zodat jouw cilinderslot veilig en goed uitgeboord wordt.

Bekijk onze cilinder insteeksloten Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail