deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

De breedte van een deur

Wat is een standaard deurmaat?

Als je een nieuwe deur in huis overweegt dan is het goed om te weten welke standaardafmetingen er in Nederland gelden voor (binnen)deuren. Je leest het goed: er zijn meerdere standaardafmetingen. We zetten deze maten voor je op een rij, evenals in welke situaties de maten worden gehanteerd. Kijk ook eens in onze ruime collectie deuren en ontdek welk exemplaar aan jouw persoonlijke wensen voldoet!

Standaard afmeting deur: breedte

Wat zijn de standaard breedtes voor een deur? Je ziet het hieronder:

  • 68 cm
  • 73 cm
  • 78 cm
  • 83 cm
  • 93 cm
Hierbij is het vermeldingswaardig dat de standaard dikte van deuren tussen de 38 en 40 mm zit.

Standaard hoogte deur

Naast de standaard breedte is ook de hoogte van een standaard deur belangrijk om te bepalen. Dit zijn de standaard deurhoogtes:

  • 201,5 cm
  • 211,5 cm
  • 231,5 cm

De breedte van een deur

Eisen aan standaard maat buitendeur

Deuren in nieuwe woningen moeten aan een aantal eisen voldoen volgens de richtlijnen van het bouwbesluit. Zo dient de standaard breedte voor nieuwbouwdeuren bijvoorbeeld 93 cm te zijn. Dit is voor oudere woningen weer anders: bij gerenoveerde huizen is de standaard breedte 83 en 88 cm. Verder moet de vrije hoogte 2,3 meter zijn en worden daarom altijd de hoogtematen 231,5 en 234 cm gehanteerd in nieuwbouwwoningen. De hoogtemaat 231, 5 cm wordt veelal voor de voordeur gebruikt en 234 cm voor de achterdeur.

Naar de buitendeuren

Binnendeur maten

De standaard hoogte en breedte van binnendeuren zijn exact hetzelfde als de maten van buitendeuren. Zoek je nog een nieuwe binnendeur? Ontdek welke mooie artikelen we jou aanbieden!

Naar de binnendeuren

Advies over deuren (en maten)

Heb je al gekeken naar ons mooie assortiment deuren en zit er ook een product tussen waar je helemaal enthousiast van wordt? Dat is fijn! Mocht je nog (meer) vragen hebben over onze artikelen en professioneel advies willen inwinnen, dan kun je contact met ons opnemen. Je kunt dit op verschillende manieren doen, dus maak er vooral gebruik van! Ons team staat elke werkdag voor je klaar om je verder te helpen met het vinden van jouw droomdeur (met passende maat).

Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail