Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Voordeur vervangen

Nieuwe voordeur in een aantal stappen

Is jouw voordeur aan vervanging toe of wil je gewoon graag een keer iets anders? Het vervangen van een voordeur is een klus waarbij je graag wilt weten wat je kunt verwachten. Na het lezen van ons stappenplan ben jij helemaal op de hoogte van alle informatie over het vervangen van jouw deur! Nieuwsgierig geworden naar onze producten? Kijk ook eens op onze assortimentspagina met voordeuren en ontdek onze stijlvolle artikelen.

Hieronder vind je ons stappenplan dat leidt naar plaatsing van jouw nieuwe voordeur. Ben je er klaar voor?

Oude voordeur uitbreken

Stap 1: Oude voordeur uitbreken

De eerste stap naar een nieuwe voordeur begint logischerwijs met het verwijderen van de oude. Dat betekent dat de bestaande kozijnprofielen worden uitgebroken.


Spouw voorbereiden
Zijaanzicht voordeur

Stap 2: Spouw voorbereiden

Na het uitbreken van de oude kozijnprofielen in stap 1 is het nu tijd om de spouwmuur te dichten. Dat begint met het plaatsen van nieuwe spouwlatten. Op die latten wordt vervolgens het kozijn vastgeschroefd. Het kan zijn dat het oude lood slecht is en er dus nieuw lood geplaatst dient te worden. Via het lood kan water dat in de spouw komt, weggevoerd worden. De spouw wordt van binnen en buiten afgepurd. Nu horen we je denken: wat is afpurren? Dat is het aanbrengen van schuim waarmee kieren en gaten worden gedicht. Voordat we naar de volgende stap gaan, wordt het kozijn met onderdorpel in de opening geplaatst.

  1. buitenmuur
  2. spouw
  3. binnenmuur
  4. spouwlat

Plaatsing kozijn
Bovenaanzicht voordeur

Stap 3: Plaatsing kozijn

In deze stap wordt de kozijnstijl aan de scharnierzijde vastgeschroefd aan de spouwlatten. Dit wordt met zorg gedaan: waterpas dus! Het is belangrijk dat de bovenkant van de kozijnstijl een schroef krijgt zodat er rekening wordt gehouden met de trekkracht van de deur. Nu breekt het moment aan dat de deurvleugel in het kozijn komt en de kozijnstijl aan de krukzijde bevestigd wordt. Hierbij is het essentieel dat het kozijn recht op de deurvleugel wordt gezet zodat deze altijd volledig aansluit. De laatste handeling van deze stap is het afpurren van de binnenzijde van de deur.

  1. buitenmuur
  2. spouw
  3. binnenmuur
  4. spouwlat
  5. stelkozijn
  6. spouw

Afwerken van de deur

Stap 4: Afwerken van de deur

Dit is de laatste stap voor het vervangen van de voordeur! Deze bestaat uit het afkitten van de voordeur, omdat hiermee de kier tussen jouw kozijn en de muur altijd water- en luchtdicht is. Ook wordt het lood afgesneden: de laatste loodjes van de klus en de ‘finishing touch’ bij het vervangen van jouw deur. We hopen uiteraard dat je tevreden bent met het resultaat!

Online voordeur kopen

Speel je met de gedachte om een nieuwe voordeur te kopen? Dan ben je bij deurbeslag.nl aan het goede adres! Het kan zijn dat je je nog wilt oriënteren of vragen hebt over een specifiek artikel. Wij kunnen wel iets met die nieuwsgierigheid van je. Ons enthousiaste team staat elke werkdag klaar om je van professioneel advies te voorzien. Kijk ook eens op onze pagina met kwalitatief hoogwaardige deuren en wie weet zit jouw droomdeur ertussen.

Naar de voordeuren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail