deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Scharnieren voor kastdeuren

Laatste update: 26 september 2022

Denk je aan scharnieren, dan denk je wellicht aan de binnendeuren in huis. Maar er zijn meer deurtjes die dit draaiende hang- en sluitwerk nodig hebben. Wat dacht je van meubelkasten en keukenkasten? Gelukkig hebben we ook op dat vlak een ruim assortiment in petto! We leggen je uit welke varianten kastscharnieren er zijn en welke geschikt is voor jouw situatie.

Sfeerafbeelding kastscharnieren

Welk scharnier is geschikt voor mijn kastjes?

Keukenkastscharnieren heten ook wel potscharnieren of inboorscharnieren genoemd. Ze zijn afwijkend van reguliere deurscharnieren, omdat ze geen pen hebben. Een potscharnier bespaart veel ruimte en is bovendien na te stellen in verschillende richtingen. Zoals de naam al doet vermoeden, zie je dit product vooral in de keuken terug. Je kunt elk artikel personaliseren door onder andere te kiezen voor een keukenkastscharnier met of zonder sluitmechanisme, met of zonder demping en een bevestiging met schroeven of zonder gereedschap.

Soorten kastscharnieren

Er zijn – afhankelijk van de positie van de deur ten opzichte van het kastframe – drie varianten kastscharnieren te onderscheiden.

Voorliggende / opdek keukenscharnieren

Voorliggende / opdek keukenscharnieren

In deze situatie bevindt de kastdeur zich in zijn geheel vóór het frame van de kast. Houd er wel rekening mee dat de deur vaak iets smaller is dan het totale frame van de kast.


Halfvoorliggende / half opdek keukenscharnieren

Halfvoorliggende / half opdek keukenscharnieren

Bij een halfvoorliggend scharnier ligt de kastdeur half op het frame van de kast. Bij deze veelvoorkomende variant worden er vaak twee scharnieren bevestigd aan de zijwand.


Inliggende keukenscharnieren

Inliggende keukenscharnieren

In deze situatie valt de deur tussen het frame van de kast. Beide liggen dus gelijk aan elkaar en zijn vlak.

Voordelen kastscharnieren

Het gemak van kastscharnieren zit ‘m onder andere in het feit dat ze 3D verstelbaar zijn. Dat betekent dat de deuren horizontaal, verticaal én qua diepte ingesteld kunnen worden. Daarnaast bevinden de potscharnieren zich altijd aan de binnenzijde van de wand en het deurtje. In gesloten stand zie je dus geen uitstekende delen van het scharnier. Bovendien gaat het monteren van de keukenscharnieren erg gemakkelijk wanneer je in het bezit bent van een pot- of tonboor. Als kers op de taart is het mogelijk om de laatste centimeters vóór de deur dichtvalt, zelfsluitend te maken. Zo zijn knallende kastdeurtjes verleden tijd! Bekijk onze pagina met kastscharnieren, specificeer zo nodig met filters en kies wat bij jou past.

Online keukenscharnieren kopen

Zoek je het beste keukenscharnier voor jouw situatie, maar kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, want wij helpen je graag verder. Elke werkdag staat ons enthousiaste team klaar voor jouw vragen en passend advies. Je kunt op meerdere manieren contact met ons opnemen. Als je nieuwsgierig bent naar onze scharnieren, Je bent bij ons aan het goede adres!

Bekijk onze keukenscharnieren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail