Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

*Deuren, magnotica, kluizen, taatsscharnieren, anti-inbraakstrips, domotica en de merken Hettich en Secu zijn uitgesloten van deze actie.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Alles over de meerpuntssluiting

Driedubbel afsluiten

Op deze pagina vertellen we je alles over meerpuntssluitingen. Dit type insteekslot wordt veel gebruikt als voordeurslot of achterdeurslot. Met een meerpuntssluiting is jouw deur namelijk beveiligd op ten minste drie plekken, terwijl je hem slechts met één sleutel bedient. Lees hieronder meer over de verschillende varianten en bedieningsmogelijkheden van een meerpuntssluiting.

Naar de meerpuntssluitingen

Is jouw meerpuntssluiting cilinderbediend of heb je een krukbediende meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting kan op twee manieren bediend worden. Is jouw meerpuntssluiting cilinderbediend, dan opent de deur middels de sleutel in de cilinder. Dit type heet ook wel meerpuntssluiting sleutelbediend, omdat je door de sleutel in het slot te draaien, de dagschoot bedient. Deze manier van openen wordt gebruikt bij de meeste voordeursloten, omdat daarop een vaste voordeurknop zit.

Bedien je jouw buitendeur aan beide kanten met een deurkruk of draaibare knop, dan kun je in plaats van een cilinderbediende meerpuntssluiting, een krukbediende meerpuntssluiting aanschaffen. Daarbij reageert het meerpuntsslot wanneer je de deurkruk draait. Dit type meerpuntssluiting kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een achterdeur.

Cilinderbediend: de deur opent middels de sleutel in de cilinder. Cilinderbediend: de deur opent middels de sleutel in de cilinder.
Krukbediend: het meerpuntsslot reageert wanneer je de deurkruk draait. Krukbediend: het meerpuntsslot reageert wanneer je de deurkruk draait.

Beveiliging middels blokschoten, haakschoten en rolnokken

Het is van belang dat jouw meerpuntssluiting inbraakwerend is en je een veilig gevoel geeft. Het slot heeft daarom sterke schoten die de deur vergrendelen in het kozijn.

Er zijn drie varianten: blokschoten, haakschoten en rolnokken.

Meerpuntssluiting met haakschoten De Haakschoot; de vorm van deze schoot doet zijn naam eer aan: hij haakt in de sluitkom en zorgt zo voor een zeer hoge weerstand.
Meerpuntssluiting met blokschoten Een blokschoot; het is een rechthoekig blok van ijzersterk staal dat door de sluitplaat in het kozijn steekt.
Meerpuntssluiting met rolnokken De Rolnok; deze kleine, uitstekende voorwerpen schuiven van boven naar beneden in de sluitplaat en vergrendelen de deur op die manier.

Meerpuntssluiting: hoeveel sloten?

Er zijn veel verschillende soorten sloten op de markt die je aan kunt schaffen en die slotenmakers in hun assortiment hebben. Een meerpuntssluiting of driepuntssluiting geeft je meer bescherming van buitenaf dan een regulier slot. Een regulier slot kan geforceerd worden of doorgeboord worden. Een meerpuntssluiting sluit op meerdere plekken in de deur en is nagenoeg onmogelijk om te forceren.

Een meerpuntssluiting staat met maximaal vijf punten in verbinding met het kozijn. Als je de sleutel omdraait in het slot open of sluit je alle sluitpunten tegelijkertijd. De meerpuntssluiting is in twee varianten te verkrijgen: sleutelbediend of krukbediend. Bij een sleutelbediende meerpuntssluiting gebruik je de sleutel om de haken van de meerpuntssluiting te bewegen. Bij een krukbediende meerpuntssluiting maak je hiervoor gebruik van de deurkruk. Door de klink omhoog te bewegen zetten de haken uit.

Driepuntssluiting De driepuntssluiting; dit slot zit op drie punten vast.
Vijfpuntssluiting De vijfpuntssluiting; dit slot zit op vijf punten vast.

Veiligheidsbeslag in combinatie met een meerpuntssluiting

De constructie van bijvoorbeeld een driepuntssluiting is solide en sterk. Wel is het van belang dat inbrekers jouw cilinder niet kerntrekken of op een andere manieren openboren. Zorg daarom voor een veiligheidscilinder en een veiligheidsbuitenschild met kerntrekbeveiliging. Door het SKG 3 sterren keurmerk ben je verzekerd van minstens vijf minuten inbraakvertraging. In combinatie met veiligheidsbeslag is jouw meerpuntssluiting extra veilig!

Veiligheidskeurmerk SKG 1 ster
SKG * 1 ster

De veiligheidscilinder heeft bij testen minder dan drie minuten inbraakwerendheid gehaald.

Veiligheidskeurmerk SKG 2 sterren
SKG ** 2 sterren

De veiligheidscilinder heeft bij testen minimaal drie minuten inbraakwerendheid gehaald.

Veiligheidskeurmerk SKG 3 sterren
SKG *** 3 sterren

De veiligheidscilinder heeft bij testen minimaal vijf minuten inbraakwerendheid gehaald.

Verschillende merken meerpuntssluitingen

Heb je de beslissing genomen om voor een meerpuntssluiting te gaan, dan is de volgende vraag voor welk merk je kiest.

De KFV meerpuntsluiting is afkomstig uit Duitsland en wordt veel gebruikt in West-Europa. Het voordeel van bijvoorbeeld de KFV 3 puntssluiting is dat deze zowel op een houten kozijn geplaatst kan worden als op een variant van kunststof of metaal. Daardoor kun je met dit merk altijd uit de voeten.

Een Ivana meerpuntsluiting kenmerkt zich door afgeschuinde haakschoten die ervoor zorgen dat de meerpuntssluiting een grote weerstand heeft. Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij Ivana: de kommen kunnen zowel links als rechts worden gemonteerd. Bovendien is de in te frezen breedte en diepte bij het hoofdslot en de bijzetsloten even groot.

Een G-U meerpuntsluiting (ook wel geschreven als GU meerpuntsluiting) is een meerpuntslot met massieve blokschoten. G-U staat voor Gretch-Unitas. Het merk biedt technologieën en producten voor zowel kleine woningen als enorme kantoorpanden.

GU meerpuntssluiting HMB meerpuntssluiting Ivana meerpuntssluiting S2 meerpuntssluiting Nemef meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting monteren

Een driepuntssluiting monteren is een precieze klus – en dat geldt ook voor andere meerpuntssluitingen. Het vergt vakmanschap om met behulp van een freesmachine de inkepingen voor het slot te maken in een deur. Koop je een nieuwe deur en moet je een 3 puntssluiting infrezen, dan kun je dit het beste overlaten aan een aannemer of vakman. Is je oude meerpuntssluiting kapot of wil je een meerpuntssluiting vervangen voor een nieuw exemplaar? Als het aantal sloten gelijk blijft, is het makkelijker om de nieuwe meerpuntssluiting te plaatsen. Mits je een beetje handig bent, kun je dit ook zelf doen.

Meerpuntssluiting kopen

Een nieuwe meerpuntssluiting kopen

De prijs van een meerpuntssluiting is uiteenlopend en onder andere afhankelijk van het aantal sluitingen dat je kiest. Zo kan een driepuntssluiting prijs €150,- verschillen met een andere variant, bijvoorbeeld door het gebruikte materiaal of de lengte van het gewenste slot. Klik op de oranje button hieronder voor ons assortiment meerpuntssluitingen. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bekijk alle meerpuntssluitingen
Meerpuntssluiting vervangen

Je oude meerpuntssluiting vervangen

Wil je jouw oude meerpuntssluiting vervangen voor een nieuw exemplaar? Wij denken graag met je mee om dit voorspoedig te laten verlopen. Door ons invulformulier meerpuntssluitingen in te vullen, geef je door welke eigenschappen jouw oude meerpuntsslot heeft. Wij kijken met je mee welke aanpassingen er nodig zijn voor je het nieuwe meerpuntsslot kunt monteren en adviseren je desgewenst over een slot dat het beste past bij de situatie in jouw deur en kozijn.

Naar het formulier

Meer informatie?

Bespreek al jouw wensen en vragen over onze meerpuntssluitingen en de vele opties met ons ervaren team young professionals. Zo heb je snel antwoord en duidelijkheid! We zijn elke werkdag bereikbaar via o.a. mail, telefoon, chat en WhatsApp.

Bel 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail