deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Sfeerafbeelding met hoogte deurklink

Wat is de ideale deurklink hoogte?

Laatste update: 27 juni 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe deur waar jouw favoriete deurbeslag op gemonteerd mag worden? Ontdek dan wat de ideale deurklink hoogte is, zodat de uitsparing op de juiste wijze ingefreesd en gemonteerd kan worden. Dit is belangrijk voor een fijne doorloop en optimaal gebruiksgemak van het hang- en sluitwerk.

Sfeerafbeelding met hoogte deurklink
Deurklink op een binnendeur

Hoogte deurklink bepalen op binnendeur

Op een binnendeur bevindt de deurkruk (het hart van het krukgat) zich in principe op 105 cm vanaf de onderzijde van de deur. Dit is iets meer dan één meter hoog. Een fijne grijphoogte voor zowel jong en oud, waardoor het openen van de deur heel natuurlijk verloopt.

Beste hoogte deurklink buitendeur

Voor buitendeuren geldt in principe hetzelfde als voor de binnendeur. Plaats de klink op 105 cm vanaf de onderzijde van de buitendeur. Kijken we specifiek naar een voordeur, dan zien we dat deze vaak geen deurkruk heeft - of althans niet aan de buitenzijde. In dat geval wordt er in veel gevallen een knop op de buitenkant van de voordeur gemonteerd waarmee je de deur kunt openduwen of dichttrekken. Deze knop zit vast en is niet draaibaar, waardoor hij geen verdere praktische functionaliteit heeft. Bevindt hij zich los van het insteekslot, dan kan de voordeurknop ook op een hogere plek op de deur gemonteerd worden.

Deurklink op een buitendeur

Hulp bij hoogte deurkruk bepalen

Heb jij een specifieke situatie en vind je het prettig als wij met je meedenken over de hoogte van jouw deurkruk? Neem tijdens onze openingstijden gerust contact met ons op! Samen kijken we graag naar een oplossing op maat.

Naar alle deurkrukken Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail