deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deuren schoonmaken

Laatste update: 8 juni 2022

Dagelijks raak je de deuren in huis heel wat keren aan. Geen wonder dat ze af en toe een schoonmaakbeurt nodig hebben! En denk dan vooral aan de deurkrukken. Deze worden constant vastgepakt en worden op den duur dus vies en plakkerig. Hoewel het allemaal vanzelfsprekend lijkt, geven we je praktische tips voor het schoonmaken van deuren en deurbeslag.

Sfeerafbeelding kluis
Deuren reinigen

Deuren reinigen

Pak je emmer sop, schoonmaakmiddel en doek er maar bij, want het is tijd om lekker te boenen! Als jouw binnendeur ramen heeft, dan zijn een trekker en zeem ook aan te raden. Zorg dat je de bovenkant van de deuren ook schoonmaakt, want deze worden vaak erg stoffig. Als je een streeploos resultaat wilt, dan kun je nog een schone doek over de deur halen na het schoonmaken. Na het afnemen laat je de deuren openstaan zodat ze goed kunnen drogen.


Deurklinken schoonmaken

Deurklinken schoonmaken

Deurklinken worden sneller vies dan deuren. Immers: iedereen zit er dagelijks met zijn of haar handen aan, met viezigheid en bacteriën op het oppervlak als gevolg. Het schoonmaken van RVS deurklinken doe je met een zachte doek en een sopje van mild schoonmaakmiddel, denk aan (groene) zeep en water. Wees voorzichtig met agressievere schoonmaakmiddelen als bijvoorbeeld alcohol, want niet alle finishes zijn hiertegen bestand.

Houten deurklinken kun je alleen oppoetsen met een droge doek, dus houd water en groene zeep achterwege. En als je dan toch bezig bent: pak ook direct de kozijnen mee voor een optimaal resultaat!


Groene zeep voor deuren

Groene zeep voor deuren

Voor het schoonmaken van je deuren is groene zeep een prima hulpmiddel. Voeg dit toe aan een sopje water en zorg voor de benodigde spullen om te reinigen. Die spullen zijn vaatdoeken, een spons, droge theedoeken en eventueel een trap. In een paar stappen maak je jouw deuren brandschoon!

Begin met het insmeren van je deuren met een spons en sopje van water en groene zeep. Vergeet hierbij de bovenzijde en zijkanten van de deur niet, want ook hier komt stof en vuil voor. Vervolgens neem je de deuren af met een vaatdoek en water, zodat de zeep en viezigheid weg is. Je besluit de schoonmaaksessie met het drogen van de deuren middels een theedoek.

Tip bij deuren met glas: maak de ramen schoon met water en afwasmiddel in plaats van groene zeep. Een resultaat om trots op te zijn!

Goed onderhoud met onderhoudsartikelen

Door regelmatig jouw deurbeslag schoon te maken en goed onderhoud te plegen, heb je nog veel langer plezier van de producten. En twijfel je over de juiste aanpak van je deurklink? Dan staan we uiteraard graag voor je klaar met advies op maat en praktische tips!

Bekijk onze onderhoudsproducten Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail