Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deurklink met slot

Deurbeslag accessoires voor mijn deurkruk op rozet

Maak jouw deurkruk op rozet compleet met de juiste accessoires. Waar je bij een deurkruk op schild genoeg ruimte hebt om eventuele extra’s zoals een cilindergat in het schild te verwerken, heb je er bij een deurkruk op rozet een extra rozet voor nodig. We leggen je hieronder uit welke mogelijkheden er zijn en welke je wanneer gebruikt. Alle deurbeslag accessoires zijn verkrijgbaar in dezelfde finishes als onze deurkrukken, zodat ze schitterend met elkaar te combineren zijn.

Deur met dag- en nachtslot voor profielcilinder: cilinderrozet

Veel deuren die afgesloten kunnen worden, zijn uitgerust met een insteekslot met profielcilinder. Dit type cilinder komt tegenwoordig veruit het meest voor en is veiliger dan een klavier- of bontebaardslot. Om de profielcilinder en de uitsparing in de deur netjes af te werken, biedt de cilinderrozet een geschikte oplossing. Deze rozet heeft een uitsparing waar de profielcilinder precies doorheen past.

Deur met dag- en nachtslot voor bontebaard: sleutelrozet

Als een deur uitgevoerd is met een sleutelgat waar je een ouderwetse klaviersleutel in kunt steken, dan spreken we van een klavierslot of bontebaard slot. De sleutel staat bij dit systeem rechtstreeks in verbinding met het insteekslot, zonder tussenkomst van een cilinder. Door de sleutel om te draaien, maakt het mechanisme in het insteekslot een slag en gaat de nachtschoot in of juist uit. Dit mechanisme steekt wat eenvoudiger in elkaar, waardoor het makkelijker te kraken is dan profielcilinders. Een sleutelrozet is een stijlvol accessoire dat je slot afwerkt en het geheel een mooie uitstraling geeft.

Deur met WC-slot: toiletgarnituur

Privacy is erg prettig op het toilet of in de badkamer. Voor jouw badkamerdeur zijn er daarom mooie toiletgarnituren ontworpen. Zij zijn leverbaar met grote of kleine knop en in sommige gevallen met charmante vrij/bezet-indicator. Je plaatst de twee rozetten van het toiletgarnituur aan beide zijdes van de deur. De binnenkant van de deur wordt bediend met de knop.

Deur met loopslot: geen extra accessoire nodig

Veel binnendeuren hebben alleen een dagschoot die ervoor zorgt dat de deur op zijn plaats blijft hangen in het deurkozijn. Er is geen slot… en daarom is het ook niet nodig om een extra deurbeslag accessoire te bestellen!

Heb je naar aanleiding van deze informatie een vraag over jouw slot of over je benodigde accessoire? Neem contact met ons op: we helpen je graag verder!