Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Paumelle scharnieren monteren

Hoe plaats je een paumelle?

Het hebben van de juiste bevestiging voor je deur is van essentieel belang. Binnendeuren bedien je met paumelle scharnieren, die eenvoudig te monteren zijn op het deurkozijn en de deur. Met een stift kun je de twee onderdelen in elkaar schuiven. Welke scharnieren je nodig hebt hangt natuurlijk af van de situatie, maar we leggen je graag uit hoe je paumelle scharnieren monteert.

Monteren van de paumelle

Paumelle scharnieren gebruik je voor stompe deuren of opdekdeuren. Paumelles bestaan uit twee onderdelen: een plaat met pen en een plaat met een gat. Als je een deur gaat vervangen, kan de plaat met pen op de deurpost blijven. Wanneer je een nieuwe deur plaatst, hang je het gatelement zelf in het kozijn. Let er wel op dat het meten nauwkeurigheid vereist; dat geldt ook voor het boren. Als dit niet het geval is dan zullen de paumelles niet passen. Als de paumelles op jouw deur zijn versleten, hoef je niet direct de hele deur te vervangen. Juist door de wijze van monteren op de deur of het kozijn zijn ze snel te vervangen.

Paumelle met twee onderdelen
Een plaat met pen en een plaat met een gat.

Paumelles afstellen op opdekdeur

Paumelle scharnieren worden veelvuldig gebruikt voor stompe binnendeuren of opdekdeuren. Waarom is dat? De sponningsdiepte van het kozijn is dikker dan de deur en opdekdeuren vallen met een deel over het kozijn. Het is mogelijk dat deuren geleverd worden met gaten voor de paumelles, maar dit is niet standaard. In het geval van inboorpaumelles kan het bovendien mogelijk zijn om de paumelle middels een inbussleutel iets naar boven of beneden te verstellen. Ideaal om de deur in de perfecte stand af te hangen!

Afstellen van de paumelle Spanningsmaat van dagmaat
Draai de inbussleutel in wanneer u de deur naar beneden wilt stellen. Draai de inbussleutel uit wanneer u de deur naar boven wilt stellen. Deze optie werkt bij sommige inboorpaumelles.

Waarom paumelles?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je kiest voor paumelle scharnieren. Ten eerste til je met behulp van paumelles een deur gemakkelijk uit de sponning. Dit type scharnier is bovendien uiterst geschikt voor opdekdeuren en meubeldeuren. Ook beperk je met deze producten de montagetijd en -kosten. Alle opdekdeuren hebben hun paumelles namelijk op vaste hoogte en op vaste afstand van elkaar zitten. Wellicht denk je dat de veiligheid van deuren tekortschiet aangezien ze eenvoudig uit de sponning getild kunnen worden. Stop met twijfelen, want onze veiligheidspaumelles voor buitendeuren dragen het SKG-keurmerk: ze voldoen aan de eisen van inbraakwerendheid.

Paumelles: gericht advies

Mocht je vragen hebben over paumelles of professioneel advies over de producten wensen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Er zijn namelijk wat keuzes te maken, want voor welk type paumelle kies je en in welke finish? Voor opdekdeuren zijn er inboorpaumelles en voor stompe deuren gebruik je kogel- of veerpaumelles. Wil je extra veiligheid? Neem dan veiligheidspaumelles met een speciale veiligheidsnok die in het kozijn steekt, zodat deuren in gesloten stand niet uit het kozijn getild kunnen worden. Kom je er niet uit, dan staan wij elke werkdag voor je klaar om je verder te helpen!

Naar de paumelles Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail