deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Soorten deuren

Laatste update: 8 juni 2022

Binnendeuren, voordeuren, tuindeuren, achterdeuren… in jouw zoektocht naar een nieuwe deur zal je merken dat er volop keus is. Maar welke deur is nou geschikt voor jouw situatie? Wij geven je een uitgebreid overzicht van de opties, zodat je gericht op zoek kan naar de deur die het beste past in jouw woning.

Sfeerafbeelding deuren

Soorten binnendeuren

Een binnendeur is een praktische én esthetische oplossing voor in huis. Het voorkomt tocht, geluidsoverlast en biedt privacy wanneer je ruimtes af kunt sluiten. Wat het assortiment binnendeuren betreft zijn er veel soorten beschikbaar. Denk aan een schuifdeur, maar ook een jaren 30 paneeldeur. En wat dacht je van een moderne boarddeur? Bekijk alle mogelijkheden hieronder en klik door om onze modellen te zien.

Boarddeuren

Boarddeuren

Een boarddeur is geen massieve deur, maar juist een lichtgewicht exemplaar. De kern van deze deur kan volspaan-, kanaalspaan- of honingraatvulling zijn. Dit heeft te maken met de vorm van het board aan de binnenzijde en hoe compact dit is. De randen van de boarddeuren zijn wel gemaakt van hout, zodat je waar nodig iets van de zijkanten af kunt schaven om de deur goed passend te krijgen in het kozijn. Vanwege de samenstelling van materialen is een boarddeur vaak een budgetvriendelijke deur, zeker in vergelijking met massief houten deuren.

Naar de boarddeuren


Glazen deuren

Glazen deuren

Glas zorgt voor licht en een optisch ruimer gevoel. Bij een glazen deur wordt het blikveld naar een volgende ruimte niet geblokt, maar kun je juist verder kijken. En dat terwijl tocht en geluid geweerd worden vanuit de andere ruimte. Een mooie win-win situatie! Bij jouw glasdeur kun je kiezen voor eenvoudige, grote ruiten of voor een geometrisch lijnenspel met industriële uitstraling.

Naar de glazen deuren


Industriële deuren

Industriële deuren

Industriële deuren hebben een stoer en robuust karakter, terwijl ze tegelijkertijd slechts subtiele stijlen hebben. Het merendeel van de deur bestaat uit glas, waardoor een mooi doorkijkje naar de volgende ruimte ontstaat. De deuren hebben een fraaie staallook, hoewel ze gewoon af te hangen en af te werken zijn als een houten deur.

Naar de industriële deuren


Opdekdeuren

Opdekdeuren

Een opdekdeur bedekt de naad die tussen een deur en het kozijn zit. Zo wordt een extra tochtstrook voorkomen. Het is een veelgekozen deursoort voor nieuwbouwwoningen, omdat zowel de deurafmeting als de scharnieren vaste maten hebben. Daardoor hoeft de deur bij plaatsing in een opdekkozijn niet op maat gemaakt te worden, want je weet toch al dat hij past! Ook de paumelles bevinden zich standaard op dezelfde plek.

Naar de opdekdeuren


Paneeldeuren

Paneeldeuren

Koop je een paneeldeur, dan voeg je wat extra charme toe aan jouw huis. Deze karakteristieke deuren hebben dieperliggende vlakken (panelen), waardoor er meer diepte gecreëerd wordt en een chique uitstraling ontstaat. Paneeldeuren stammen met name uit de stijlperiode rond de jaren ’30 en de Art Deco-tijd. Je ziet dit type deur daarom veel terug in woningen die tijdens deze periode gebouwd zijn.

Naar de paneeldeuren


Schuifdeuren

Schuifdeuren

De schuifdeur is inmiddels niet meer weg te denken uit het interieur. Of je nu gaat voor een stoere, industriële look of een modern schuifdeursysteem met glazen deur: de schuifdeur blijft een bijzondere eyecatcher. Maak hem zo extravagant of ingetogen als je zelf wilt!

Naar de schuifdeuren


Stompe deuren

Stompe deuren

Een stompe deur is een tegenhanger van de opdekdeur. Bij deze deur zie je de naad tussen de deur en het kozijn wel zitten. Hij is leverbaar in een groot aantal maten en kan passend gemaakt worden voor elke situatie door de zijkanten of boven- en onderkant te schaven. Waar de opdekdeur altijd standaard maten heeft, kan dit bij stompe deuren dus flink verschillen.

Naar de stompe deuren


Taatsdeuren

Taatsdeuren

Een taatsdeur is in de meeste gevallen een deur met veel glas en subtiele, smalle kozijnstijlen. Onze industriële deuren lenen zich hier heel goed voor. Door deze deur op te hangen aan taatsscharnieren, maakt hij een unieke draai die zo’n 10 cm van de muur afstaat. Een taatsdeur wordt bovendien niet afgehangen in een deurkozijn, maar rechtstreeks in de vloer en in het plafond.

Naar de taatsdeuren


Soorten buitendeuren

Een buitendeur moet veilig, praktisch én mooi zijn. Die combinatie vind je terug in ons ruime assortiment buitendeuren. Of het nu een chique voordeur of een praktische achterdeur is: wij hebben de beste buitendeur voor jouw huis!

Achterdeuren

Achterdeuren

Zoek je een praktische achterdeur of zijdeur? Bekijk dan onze stapeldorpeldeuren. Hoe meer stapeldorpels je wilt, hoe hoger de borstwering (en hoe kleiner de glaspartij). Zo kun je eenvoudig bepalen hoe jouw achterdeur eruit ziet. Ook een glas-/paneeldeur behoort tot de mogelijkheden.

Naar de achterdeuren


Balkondeuren

Balkondeuren

Sluit jouw balkon veilig af met een hoogwaardige achterdeur. Kies voor een glas-/paneeldeur of voor een deur met glas en stapeldorpels. Maak het geheel af met goed veiligheidsbeslag, zodat inbrekers niet gemakkelijk via het balkon jouw woning binnen kunnen dringen.

Naar de balkondeuren


Boerendeuren

Boerendeuren / duodeuren / schuurdeuren

Een landelijke uitstraling is gegarandeerd wanneer je kiest voor een boerendeur! Deze deur kan een boeren uitstraling hebben of zelfs een duodeur, zodat het bovenste en onderste deel los van elkaar kunnen scharnieren. Een praktische oplossing wanneer je jouw huis wilt ventileren, zonder dat iedereen zomaar binnen kan stappen.

Naar de boerendeuren


Stapeldorpeldeuren

Stapeldorpeldeuren

Een stapeldorpeldeur is een allemansvriend die met alle wensen van jou als klant meebeweegt. Wil je ruim zicht naar buiten en een grote glaspartij? Kies dan voor slechts twee stapeldorpels, waardoor je een open doorkijk hebt naar buiten. Of liever wat meer borstwering en minder glas, om de isolatiewaarde van de deur verder te verhogen? Dan kan de stapeldorpeldeur uitgevoerd worden met acht stapeldorpels. Geef de ruit desgewenst extra karakter met een vaste roedeverdeling.

Naar de stapeldorpeldeuren


Tuindeuren

Tuindeuren

Heb jij openslaande deuren in jouw woning? Dan kun je bij mooi weer genieten van een heerlijke doorgang van binnen naar buiten. Kies voor kwalitatieve tuindeuren om geluid, tocht en kou van buiten zo goed mogelijk te weren. We hebben smaakvolle dubbele deuren in ons assortiment die de stijl van jouw interieur op prachtige wijze versterken.

Naar de tuindeuren


Voordeuren

Voordeuren

De grand dame onder de deuren is uiteraard de voordeur. Met deze deur mag je uitpakken, omdat het de eyecatcher van jouw woning is. Een moderne, strakke uitstraling of juist een brocante look: de voordeur is uitvoerbaar in legio modellen. Zo kun je hem uitbreiden met een luxe rooster dat zelfs open kan voor natuurlijke ventilatie. Of je kunt er juist voor kiezen om de deur volledig dicht te maken, zodat deze de hoogste isolatiewaarde houdt. Aan jou de keus!

Naar de voordeuren


Welke deur heb ik nodig?

Duizelt de grote keus in deuren je? Dan staan we graag voor je klaar om je te helpen in de zoektocht naar de beste deur voor jouw situatie. Of het nu gaat om een binnendeur, voordeur, schuifdeur of schuurdeur: leg ons jouw vraagstuk voor en we kijken samen naar de mogelijkheden. Neem tijdens kantooruren contact met ons op via telefoon, mail, WhatsApp of chat.

Naar alle deuren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail