deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Soorten deuren

Een verscheidenheid aan binnendeuren

Binnendeuren zijn onmisbaar in je woning. Je sluit er kamers mee af, maar belangrijker nog: je creëert er een eigen stijl mee. Het is daarmee een cruciaal onderdeel van jouw interieur. Aangezien je uit een behoorlijke selectie binnendeuren kunt kiezen, vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende soorten. Ook leggen we op deze pagina uit wat de deuren onderscheidt van elkaar. Neem zelf een kijkje in ons ruime assortiment met binnendeuren!

Opdekdeuren en stompe deuren

Opdekdeuren en stompe deuren

Voordat we de verschillende soorten deuren belichten, omschrijven we eerst het onderscheid tussen opdekdeuren en stompe deuren. Opdekdeuren vallen met een deel over het kozijn en je plaatst ze met behulp van paumelle scharnieren. Hierdoor is de deur eenvoudig af te hangen en laat het ook minder tocht door. Opdekdeuren worden vrijwel altijd voor binnen gebruikt.

Stompe deuren daarentegen zijn geschikt voor binnen en buiten. In tegenstelling tot een opdekdeur, valt een stompdeur volledig in het kozijn, waardoor je een smalle naad aan de zijkant ziet. Voor dit type deur gebruik je paumelles of gewone scharnieren als bevestiging.


Soorten binnendeuren

Wat binnendeuren interessant maakt, is dat er zo’n variëteit bestaat in deze productgroep. Zo kun je kiezen uit enkele of dubbele deuren, draaiende of schuivende deuren, hefschuif- of hefdraaideuren, taatsdeuren of glasdeuren. Als je voor draaiende deuren kiest, is het belangrijk na te denken over de draairichting. Op sommige plekken kunnen schuifdeuren een betere optie zijn. Dit geldt voor ruimtes waar een draaideur onhandig zou kunnen zijn. Glazen deuren zorgen voor lichte kamers en geven een gevoel van ruimtelijkheid.

Opdekdeuren en stompe deuren
Opdekdeuren en stompe deuren

Functionele eisen

Binnendeuren: functionele eisen

Welke functionele eisen worden er gesteld aan binnendeuren? Dat hangt helemaal af van het gebouw waarin de deuren komen en de plek in dat gebouw.

Dit zijn de veelvoorkomende functionaliteiten die deuren moeten hebben:

  • Brandwerende eigenschappen
  • Inbraakwerende eigenschappen
  • Geluidwerende eigenschappen
  • Kogelwerende eigenschappen
  • Stralingwerende eigenschappen
  • Vochtwerende eigenschappen


Deuren in verschillende afwerkingen

Alsof we net nog niet genoeg variatie hebben opgesomd, verschillen binnendeuren ook in afwerking. Veel deuren zijn gemaakt van hout en hebben een grondverflaag. Zo zijn landhuisdeuren gemaakt van massief hout en bestaan stijldeuren uit spaanplaatvulling met gefineerd oppervlak. Metalen deuren zijn gemaakt van verzinkt staal en zijn uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. Gelakte deuren zijn al bewerkt in de fabriek en dus direct gereed om te plaatsen.

Deuren afwerking

Deuren kopen

Je kunt een deur nog zo mooi vinden, een weloverwogen keuze maken voor de juiste deur kan soms uitdagend zijn. Ga je voor een opdekdeur of een stompe deur? En dient deze deur binnendraaiend of buitendraaiend te zijn? Het zijn maar een paar van vele vragen die je jezelf terecht kunt stellen. Echter, vrees niet, want wij zijn hier om je te helpen als je dat nodig hebt. Onze medewerkers zijn bekwaam en kunnen je van alle nodige informatie voorzien als je een product op het oog hebt. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen, we staan elke werkdag voor je klaar!

Naar de deuren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail