deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wat kosten openslaande deuren?

Budgetindicatie voor plaatsen dubbele deuren

Hoe lekker is het als je in je woning openslaande deuren hebt waarmee je de warme lentezon en frisse lucht binnenhaalt? Vanzelfsprekend zit er een prijskaartje aan de deuren, maar ook aan het plaatsen ervan. Maar wat kosten openslaande deuren en het plaatsen daarvan nu daadwerkelijk? Op deze pagina maken we inzichtelijk hoeveel kosten je gemiddeld maakt voor het laten plaatsen van openslaande deuren. Het mag misschien wat kosten, maar dan heb je ook wat!

Kostenplaatje plaatsing openslaande deuren

Natuurlijk loopt het laten plaatsen van een schuifpui of openslaande deuren uiteen qua kosten. Maar het antwoord op de vraag 'Wat kosten opslaande deuren?' kunnen we redelijk goed inschatten door middel van een grove kostenindicatie. Waar ligt het meestal aan dat je meer of minder geld kwijt bent aan het plaatsen? Dat zit voornamelijk in de hoeveelheid deuren, de afmeting en het materiaal.

HieronderHiernaast vind je een schema waarin de gemiddelde kosten voor het bevestigen van een schuifpui of deuren staan.

Soort openslaande deurenAfmetingen in cm
(breedte x hoogte)
Gemiddelde kosten
2-delig200 cm x 220 cm€2.500 tot €3.300
3-delig300 cm x 220 cm€3.300 tot €4.500
4-delig400 cm x 220 cm€4.600 tot €5.800
- Indicatie prijzen mei 2021

Factoren van totaalprijs deuren

Zoals gezegd zorgen meerdere factoren ervoor dat de totale kosten voor het plaatsen van openslaande deuren hoger of lager uitvalt. De verschillen zitten vooral in de montage, het materiaal en isolatie.

Materiaal

Openslaande deuren kunnen uit verschillende soorten materiaal bestaan. HieronderHiernaast hebben we wederom een schema, nu met de materialen en de bijbehorende gemiddelde kosten.

De materialen hebben allemaal hun eigen voordelen. Zo is kunststof onderhoudsarm en goed isolerend, terwijl je met hout een sfeervolle en warme uitstraling creëert. Aluminium is licht en sterk en heeft weinig aandacht nodig als het op onderhoud aankomt. Staal zorgt voor een schitterende, stoere uitstraling. Het opmeten en de plaatsing komt heel precies, omdat je er niet zoals bij hout een stukje van af kunt schaven.

Soort materiaal voor openslaande tuindeurenGemiddelde kosten
Kunststof€1.500 tot €2.500
Hout€1.600 tot €2.200
Aluminium€1.700 tot €2.700
Staal€3.000 tot €5.400
- Indicatie prijzen mei 2021

Isolatie

Het gevolg van openslaande deuren is dat je woning waarschijnlijk extra isolatie nodig heeft. Een dichte muur heeft over het algemeen een hogere isolatiewaarde dan een glaspartij. We adviseren daarom om HR++ glas aan te schaffen, aangezien dit type glas aanzienlijk beter isoleert dan regulier dubbel glas. Wel zo fijn wanneer je die energierekening aan het einde van de maand onder ogen krijgt!

Montage

Tenzij je heel erg handig bent, raden we je toch aan de openslaande deuren door een professional te laten plaatsen. Het verwijderen van oude deuren of een schuifpui brengt wat kosten mee zich mee. Denk hierbij aan extra isolatie of een deel uit de muur dat verwijderd moet worden. Het laten inmeten van nieuwe deuren zorgt eveneens voor extra uitgaven. En dan zijn we er nog niet, want het plaatsen van een 2-delige deur kost gemiddeld zo’n 1500 euro en een 3-delige deur 2000 euro. Hoe dan ook: het is de investering meer dan waard!

Openslaande deuren kopen

Nu weet je ongeveer wat openslaande deuren kosten. Door je inzicht te geven in de kosten voor het plaatsen van openslaande deuren hopen we dat je een betere keuze kunt maken. Loop je met de gedachte om openslaande deuren te kopen en wil je er graag meer over weten? Neem contact met ons op en we kijken graag mee naar jouw situatie en wensen.

Naar de openslaande deuren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail