deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Het glas in je deur vervangen

Laatste update: 8 juni 2022

Is het glas in jouw binnendeur, buitendeur of voordeur aan vervanging toe? Lees hier hoe je glas in de deur gemakkelijk vervangt. Een reden om voor een nieuwe glaspartij te gaan, kan bijvoorbeeld zijn dat de deuren uit enkel glas bestaan of dat de kleur van het glas achterhaald is. Ben je op zoek naar een nieuwe deur met glas? Kijk ook eens op bij ons assortiment glazen deuren en ontdek de interessante mogelijkheden.

Sfeerafbeelding glas in deur vervangen
Glas in deur de mogelijkheden

Glas in je deur: de mogelijkheden

Mocht je glas in je deuren overwegen, dan heb je de keuze uit verschillende opties. Zoals gezegd kun je voor enkel glas of dubbel glas gaan. Je kunt hierbij denken aan inbraakvertragend glas, brandwerend glas, draadglas en gelaagd glas. Het komt vaak voor dat het glas in de voordeur met twee of zes ruiten vervangen worden. Onze glazen voordeuren hebben overigens andere aantallen ruiten. Wil je binnendeuren met een heldere doorkijk, dan kies je voor floatglas. Veel binnendeuren bestaan uit dit materiaal. Een andere interessante mogelijkheid is een combinatie van gehard en gelaagd glas. In dat geval zit er een laag folie tussen de twee glasplaten.

Zelf glas in deur vervangen

Het kan voorkomen dat het glas van je binnendeur beschadiging oploopt. Heel vervelend, maar fijn om te weten dat je dit zelf eenvoudig kunt vervangen.

Stap 1: Voorbereiding

Bekijk welk type glas jij wilt hebben en meet de maten van jouw ruit nauwkeurig op. Let op: heb je een grote ruit, dan is het ook belangrijk om de verticale maat in het midden van het glas te meten. Bij een ouder raamkozijn kan het raam in het midden namelijk een paar millimeters doorgezakt zijn, wat invloed heeft op de glasmaat. Laat het glas vervolgens op maat snijden bij de glashandel.


Naden insnijden
Naden insnijden

Stap 2: Verwijderen oude ruit

Snijd met een stanleymes de naden tussen de deur en glaslatten in. Zo voorkom je dat er verf loskomt als je de glaslatten verwijdert.

Glaslatten inzagen
Glaslatten inzagen

Stap 2.1

Zaag een glaslat in om ruimte te maken voor het verwijderen van de eerste glaslat. Wanneer dit is gedaan, kun je de andere glaslatten weghalen. De latten komen er makkelijk uit als je een beitel tussen deur en glaslat zet en er een lichte tik op geeft. Let er op dat je achtergebleven spijkers weghaalt.

Glasband verwijderen
Oud glasband verwijderen

Stap 2.2

Verwijder ook het oude glasband uit de deur en van de glaslatten.


Glasband plaatsen

Stap 3: Glasband plaatsen

Glasband zorgt voor een goede connectie tussen de ruit en het kozijn, zonder dat glas en hout elkaar raken. Plaats het band daarom aan de binnenkant van de sponning en aan de binnenkant van de glaslatten, zodat er geen contact is tussen hout en glas. In de hoeken kun je een klein glasblokje van ong. 3 mm plaatsen waar de ruit op kan rusten.


Glas plaatsen
Spijkers in glaslatten

Stap 4: Nieuwe ruit plaatsen

Plaats nu het nieuwe glas in de sponning. Houd er rekening mee dat in het geval van dubbelglas, de dikkere glaslaag aan de buitenkant komt. Zet de glaslatten op hun plaats terug en spijker deze vast met kleine, dunne spijkers. Voor extra gemak bij de montage kun je ook een tacker gebruiken die de bevestiging in het materiaal schiet.

Vervangen glas: advies

Is het glas van jouw binnen- of buitendeur aan vervanging toe of zit je te denken aan een compleet nieuwe deur? We begrijpen dat dat gepaard gaat met vragen en een behoefte aan advies. Het is dan een fijne wetenschap dat we elke werkdag voor je klaar staan en je met een glimlach te assisteren. Neem contact met ons op, vertel ons wat je wilt weten en binnenkort heb jij die gewenste informatie en/of gedroomde deur!

Naar de glazen deuren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail