Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deur inkorten

Hoe hang ik mijn binnendeur af?

Het kan gebeuren dat jouw binnendeur problemen geeft bij het openen en sluiten. Hoe zoiets kan gebeuren? Wanneer je nieuw parket, laminaat of vloerbedekking legt, kan het voorkomen dat de vloer hoger ligt dan oorspronkelijk. In zo’n situatie is het goed om te weten dat je zelf jouw deur kan inkorten! We hebben een handig stappenplan dat je helpt jouw deur weer draaiende te krijgen.

Deur inkorten hoeveelheid

Stap 1: Deur inkorten: hoeveel?

De eerste stap richting jouw deur inkorten is bepalen hoeveel deze moet worden ingekort. Hiervoor meet je allereerst de afstand tussen de nieuwbakken vloer en de bovenkant van het deurkozijn. Let er daarbij op dat je een mogelijke drempel meerekent. Om de deur genoeg in te korten, trek je 5 mm van deze gemeten hoogte af.


Deur loshalen

Stap 2: Loshalen van de deur

De volgende stap begint met het verwijderen van de scharnierpennen uit de scharnieren. Dit doe je met een hamer en drevel. Vervolgens til je de deur uit de scharnieren en schroef je de scharnieren los van het kozijn en de deur.


Lengte aftekenen

Stap 3: Nieuwe lengte aftekenen

Het is nu tijd om de nieuwe lengte op de deur af te tekenen, gemeten vanaf de bovenkant. Voor het trekken van een haakse zaaglijn gebruik je een winkelhaak.


Deur inkorten

Stap 4: Deur inkorten

Plaats de deur op een stevige ondergrond – het liefst een werkbank – voor goede ondersteuning bij het zagen. Vervolgens zaag je het afgetekende gedeelte af. Werk het resultaat netjes af met een schaaf en/of schuurpapier. Geef de ingekorte zijde een laag grondverf en aflak, want hier kun je niet meer bij wanneer de deur weer in het kozijn hangt.


Deur terughangen

Stap 5: Terughangen deur

Hang de deur terug in de scharnieren en je bent helemaal klaar om jouw ingekorte deur te gebruiken!

Online voordeur kopen

Speel je met de gedachte om een nieuwe voordeur te kopen? Dan ben je bij deurbeslag.nl aan het goede adres! Het kan zijn dat je je nog wilt oriënteren of vragen hebt over een specifiek artikel. Wij kunnen wel iets met die nieuwsgierigheid van je. Ons enthousiaste team staat elke werkdag klaar om je van professioneel advies te voorzien. Kijk ook eens op onze pagina met kwalitatief hoogwaardige deuren en wie weet zit jouw droomdeur ertussen.

Onze deuren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail