deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Binnendeur afhangen

Hoe kan ik mijn deur inkorten?

Bij de keuze voor een nieuwe deur is het belangrijk dat je de ruimte tussen het deurkozijn en de vloer goed opmeet. Zo ben je verzekerd van een passende deur. Toch kan het voorkomen dat een deur te ruim is voor het kozijn waar hij in komt. In dat geval kun je de deur pas plaatsen nadat je hem iets ingekort hebt. Houd daarbij onderstaande vuistregels aan:

Deur inkorten

  1. Een deur inkorten in de hoogte kun je het beste doen aan de onderkant van de deur. De onderste dorpel is namelijk hoger dan de bovenste dorpel, waardoor er simpelweg meer ruimte is om hier iets van af te halen. Overigens: dat is niet de belangrijkste reden waarom de onderste dorpel hoger is. Dit heeft met name te maken met het verband van de deur, want deze dorpel moet het volledige gewicht van de deur dragen.
  2. Is een deur iets te breed, dan kun je het beste aan beide zijdes een gelijke hoeveelheid van de deur afschaven. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat één van de stijlen duidelijk smaller is dan de ander. Dat ziet er niet mooi uit…
  3. Probeer niet meer dan 1-2 centimeter af te schaven, zodat de deur zijn stevigheid en mooie vorm behoudt. Zeker in het geval van boarddeuren heb je weinig ruimte om een deur in te korten, omdat dit type deur niet massief is. Soms is de maximale speling in dat geval slechts een centimeter.

Is zo’n deur inkorten niks voor jou? Geen probleem! In overleg kijken we samen naar de mogelijkheden (zoals digitaal inmeten) en leveren we maatwerk. Neem contact op voor meer informatie.

Deur inkorten