Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Sfeer maken met loftdeuren!

Een schuifdeursysteem past in elk interieur

In woonbladen, tv-programma’s, online: overal kom je loftdeuren tegen. Dat vinden wij heel logisch, want we zijn verliefd op deze prachtige constructies voor deuropeningen en kasten. Een loftdeur is een ophangsysteem voor deuren, dat werkt met behulp van een schuifdeurrails. Doordat het principe vrij eenvoudig te monteren is, zijn er legio situaties waar een loftdeur tot zijn recht komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schuifkast voor al jouw kleding of schuifdeuren die de woonkamer stijlvol in tweeën verdelen? Hier lees je alles over dit unieke systeem, inclusief tips om jouw persoonlijke variant te creëren.

Interieur met schuifdeursysteem roest

Wat is een schuifdeursysteem?

Met een schuifdeurrailsysteem wordt een mechanisme bedoeld dat hangers laat rollen over een korte rails. De hangers worden op een deur gemonteerd, waardoor een hangdeur systeem ontstaat. Deze ‘zwevende deur’ kun je perfect gebruiken voor het afsluiten van een ingebouwde kast of de toegang naar een andere ruimte. Met een schuifdeursysteem creëer je binnen schuifdeuren als stoere roomdivider en als mooie afwerking van muren. Dit type schuifdeur staat bekend als een loftdeur.

Interieur schuifdeursysteem RVS

Waaruit bestaat een schuifdeursysteem?

Om jouw schuifdeur flexibel van de ene naar de andere kant te laten rollen, heb je een aantal onderdelen nodig. Allereerst is dat natuurlijk een rail voor de schuifdeur. Deze bevestig je met de juiste materialen aan de muur of op het plafond, zodat je een stevige basis hebt voor jouw loftdeur. Bij een lange rail (bijvoorbeeld twee rails achter elkaar) kun je gebruikmaken van een railconnector om beide delen aan elkaar te maken. Vervolgens kies je het schuifdeur ophangsysteem dat bij jou past. De schuifdeurhangers zijn verkrijgbaar in stoere en opvallende uitvoeringen, maar je vindt eveneens subtiele geleiders voor schuifdeuren die je op de bovenkant van de deur monteert. Heb je de rails en het ophangsysteem uitgekozen, dan kun je de set aanvullen met afstandshouders en vloergeleiders. Deze laatste zijn belangrijk om te voorkomen dat de deur per ongeluk te schuin geduwd wordt ten opzichte van de rails. Desgewenst kun je jouw loftdeur afsluiten met een speciaal schuifdeurslot. En heb je liever wat openings- en sluitvertaging om te voorkomen dat de deur hard tegen het einde van de rails stoot? Dan is het loftdeur softclose systeem een goede aanvulling!

Softclose systeem

Volledige keuzevrijheid door onze ‘mix & match’ producten

Voor jouw interieur zoek je uiteraard items die passen bij jouw stijl én bij jouw woning. Zoek je sfeervolle schuifdeuren die een moderne of landelijke stijl versterken, maar wil je zelf de details van jouw schuifsysteem bepalen? Geen nood: Deurbeslag.nl biedt je de mogelijkheid om elk onderdeel van dit loftdeursysteem te personaliseren. Kies voor een railsysteem schuifdeur met jouw favoriete hangers. Let daarbij niet alleen op je persoonlijke smaak, maar ook op de deur die je gekozen hebt! Zo combineert een ouderwetse boerendeur niet zo goed met een strak RVS railsysteem, maar de smeedijzeren of roestkleurige varianten des te meer. Wat je ook zoekt: onze mix and match producten staan jou bij in je zoektocht naar het perfecte schuifsysteem.

Stelletje op de bank met tablet

Uiteenlopende finishes voor elke loftdeur

Een greep uit ons assortiment schuifdeursystemen leidt je langs robuust zwart, authentiek roest en modern RVS. Deze finishes hebben hun eigen karakter en zijn sfeerbepalers: elk op hun eigen manier. Wil je een schuifwand maken of zoek je schuifdeursystemen binnen, dan bepaalt jouw finishkeuze mede wat de uitstraling wordt. Monteer je de RVS-variant bijvoorbeeld op een houten schuifdeur, dan oogt deze zakelijk en sportief. Gebruik je juist een roestkleurig loftdeursysteem, dan wordt jouw deur omgetoverd tot een nostalgisch exemplaar. De zwarte variant zorgt voor prachtig boeren schuifdeurbeslag. Zo kun je op een leuke manier spelen met verschillende soorten en stijlen.

Maak het af met onze schuifdeurkommen en grepen

Het bedienen van een loftdeur kan natuurlijk door aan de zijkant van de deur te duwen of te trekken, maar dit is lang niet in elke situatie praktisch. Daarom is er schuifdeurbeslag ontwikkeld dat op of in de schuifdeur gemonteerd wordt. Kies bijvoorbeeld voor boeren deurbeslag wanneer je een robuust schuifdeursysteem hebt – en laat het matchen met identiek deurbeslag op de overige deuren. Let er wel op dat het gebruik van opliggend loftdeur beslag vaak niet praktisch is aan de zijde die langs de wand glijdt. In de webshops van Cubic Colors vind je daarom niet alleen (schuifdeur)grepen en komgrepen (die je op de deur bevestigt), maar ook schuifdeurkommen (die je in de deur monteert).

Schuifdeurkommen

Doe-tip: maak een zelfgemaakte barndeur!

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf zo’n stoere barndeur maken? De vraag ‘Hoe maak ik een schuifdeur?’ is vrij simpel beantwoord. Je hebt slechts enkele producten nodig, maar jouw creatie wordt wel de talk of the town! Voor het creëren van een boeren schuifdeur heb je allereerst een karakteristieke barndeur nodig. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op een weggeefhoek of een website met tweedehands spullen en zoek naar een unieke schuurdeur. De creatievelingen onder ons kunnen ook zelf aan de slag om met pallethout een barndeur te maken. Vervolgens boor je bovenin de loftdeur een aantal gaten voor de schuifdeurgeleiders. Hang een deur railsysteem op aan de wand en til hierin de loftdeur met behulp van haar hangers. Et voila: jouw houten schuifdeur met boeren schuifdeurbeslag voor binnen is klaar! Heel origineel en te gebruiken als schuifdeurkast, maar ook als kledingkast schuifdeur kom je dit type deur regelmatig tegen in woningen.

Interieur met dubbel schuifdeursysteem zwart

Kan ik een dubbele schuifdeur maken met dit systeem?

Als je een grotere oppervlakte wilt overbruggen, kan het zijn dat één deur niet breed genoeg is voor de opening. In dat geval biedt een dubbele schuifdeur uitkomst. Met onze schuifdeursystemen zijn verschillende situaties mogelijk. Allereerst kun je ervoor kiezen om met behulp van een loftdeur railconnector twee rails aan elkaar te verbinden. Deze variant gebruik je wanneer je aan beide zijdes van de deuropening ruimte hebt om een loftdeur te hangen. Denk daarbij aan een dubbele schuifdeur binnen, die de woonkamer in tweeën splitst of een scheiding maakt tussen de slaapkamer en badkamer. Kun je slechts aan één zijde van de deuropening deuren kwijt, dan zijn deze met een speciaal kastsysteem voor elkaar langs te schuiven. Deze optie zie je onder andere bij een kledingkast met schuifdeuren: praktisch en erg mooi!

Bekijk onze schuifdeursystemen