deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Sfeerafbeelding deurklink omhoog

Hoe zet ik mijn deurklink omhoog?

Laatste update: 29 juni 2022

Een deurkruk heb je onbewust vele malen per dag in je handen. Een goede greep, praktisch gebruiksgemak en soepele werking zijn daarom van belang. Maar wat nu als er handjes - of pootjes - zijn die geen gebruik mogen maken van die deurklink? Dan is het praktisch om te weten hoe je jouw deurkruk omhoog zet, zodat kinderen en huisdieren niet door de deur kunnen.

Sfeerafbeelding deurklink omhoog

Kinderbeveiliging: deurklink omhoog zetten

Wil je jouw deurklink letterlijk de hoogte in laten gaan, zodat een huisdier of kind de deur niet zomaar kan openen? Dan kun je de deurklink eenvoudig een kwartslag draaien naar boven. Draai in dat geval de inbusbout uit de deurkruk en schuif deze van de krukstift af. Plaats de kruk nu opnieuw op de stift, maar dan met de deurklink naar boven wijzend. Vervolgens plaats je de inbusbout weer in de deurkruk en draai je deze aan. Nu kun je zelf de deur openen met een iets gewijzigde beweging maar kunnen kleine kinderen, honden of katten hier niet bij.

Draai de inbusbout los

Draai de inbusbout los.

Draai de deurkruk een kwartslag omhoog en plaats hem terug

Draai de deurkruk een kwartslag omhoog en plaats hem terug.

Deurkruk omhoog zetten bij vaste kruk op rozet

Het zelf omhoog zetten van een deurkruk is geen probleem bij deurbeslag dat bestaat uit een losse deurklink en losse rozet of schild (zoals de GPF CombiVari-collectie). Zit de deurkruk echter vast op een rozet, dan is het niet mogelijk om deze een kwartslag te draaien. De rozet of het schild hebben namelijk horizontale schroefgaten die al uitgespaard zijn in het insteekslot. Op verticale hoogte zitten deze gaten echter niet, dus dan is de rozet niet door het slot te boren.

Kan ik mijn deurklink een kwartslag draaien?

Weet je niet zeker of jouw deurbeslag geschikt is voor het verticaal plaatsen van de deurkruk? Dan kijken we graag mee met jouw persoonlijke situatie en geven we passend advies waarmee je verder kunt. Neem vrijblijvend contact op met ons verkoopteam.

Naar alle deurkrukken Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail