deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Alles over taatsdeurscharnier

Laatste update: 25 oktober 2022

Voor interieurs die op zoek zijn naar een originele deur hebben wij de oplossing: de taatsdeur! Een modern mechanisme dat jou op fraaie wijze toegang verschaft tot een volgende ruimte. Wij vertellen je daarom alles over de taatsdeur.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een enorm populaire manier om ruimtes van elkaar te scheiden. Het grote verschil met een reguliere deur zit hem in het draaimechanisme van de taatsdeur. Deze wordt niet afgehangen aan een deurkozijn, maar middels een scharnier in het plafond en de vloer bevestigd. Door de plaats waar het taatsscharnier in de deur steekt (nét iets uit de kant) krijg je een bijzondere, pivoterende draai die erg speels is. Hier dankt de taatsdeur zijn tweede naam ‘pivot deur’ aan.

Taatsdeur voordelen

Voordelen en nadelen van een taatsscharnier

Een weloverwogen keuze is belangrijk bij de inrichting van jouw woning of bedrijfspand. We zetten daarom de plus- en minpunten van een taatsdeurscharnier voor je op een rij.

+ Het scharnier is onzichtbaar en heeft daardoor een strakke afwerking.
+ Je kunt de deur naar beide kanten opentrekken.
+ Er is geen deurkozijn nodig om de deur in op te hangen.
+ Een originele draaibeweging door de locatie van het scharnier in de deur.

- Je kunt het taatsscharnier niet gebruiken in een situatie waar al een deurkozijn geplaatst is.
- Lastig te combineren met vloerverwarming, omdat het onderste scharnier in de vloer geboord wordt.

Onderdelen taatsdeurscharnier

Onderdelen taatsdeurscharnier

Om jouw taatsdeur naar wens te kunnen bedienen, heb je een taatsscharnier nodig. Deze bestaan uit twee onderdelen die je boven en onderin de deur en de vloer of het plafond monteert. Bij montage zorg je er eerst voor dat de inbouwspeun aan de onderzijde op de vloerplaat wordt gezet. Is dit gelukt? Dan zorg je ervoor dat de bovenspeun uitgedraaid en afgesteld wordt. Dit doe je in combinatie met de bovenplaat. Je monteert dus eerst de onderzijde en monteert de deur dan af aan de bovenkant.

Hang- en sluitwerk taatsdeurscharnier

Hang- en sluitwerk voor mijn taatsdeur

Een taatsdeur heeft de mogelijkheid om zowel naar binnen als naar buiten te zwaaien. Maar tegelijkertijd wil je dat de deur in gesloten stand dicht blijft en niet heen en weer beweegt door bijvoorbeeld de wind. Je kunt er daarom voor kiezen om een magneetsluiter op de deur te monteren. Zo vallen de magneten in gesloten stand tegen elkaar en ben jij verzekerd van een taatsdeur die goed afgesloten is. Kies als locatie voor de magneetsluiting bijvoorbeeld de bovenzijde van de deur. Zo heb je geen last van een opvallend slot langs de verticale wand. Bovendien ben je (juist) niet gebonden aan een deurkruk voor de bediening van de deur, want er is geen insteekslot dagschoot. Kies daarom bijvoorbeeld voor een stoere greep of een fraaie deurknop voor het openen en sluiten van jouw deur.

Taatsdeurscharnieren online kopen

De aanschaf van een taatsdeur heeft wellicht wat voeten in aarde, maar het is het absoluut waard. We helpen je graag in jouw zoektocht naar het beste taatsscharnier voor jouw situatie. Kom je er dus niet uit? Voel je vrij om contact op te nemen met onze professionals. Wij helpen je verder bij de realisatie van het interieur van jouw dromen!

Bekijk onze taatsscharnieren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail