deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deuren

Een eerste indruk is vaak allesbepalend. Je wilt dat die indruk goed is, want je draagt graag uit hoeveel gevoel je hebt voor smaak en stijl in en rond het huis. En dat begint al bij een karakteristieke voordeur. Ook voor andere deuren kun je natuurlijk bij ons terecht. Het leuke van deuren is, dat je ze kunt personaliseren met ander (deur)beslag. Zet het helemaal naar je hand met een mooie deurknop, deurbel of een sierlijk huisnummer.

Sfeerbeeld deuren

Stappenplan bij een deur kopen

Denk je aan het kopen van een nieuwe deur? Dan denken wij graag met je mee! Op deze pagina lees je alles wat je moet weten vóór je de beste deur voor jouw situatie aanschaft.

Verschil stompe deuren en opdekdeuren

Stap 1: Stompe deur of opdekdeur

Het kozijn dat je hebt, bepaalt of je voor een stompe deur of een opdekdeur moet gaan. Het is daarom goed om uit te leggen wat het verschil is tussen beide deuren. Een stompe deur is een rechte deur die exact in het kozijn past. Stompe buitendeuren zijn veelal 40 mm, maar nog dikker komt steeds vaker voor: 54 tot 56 mm is geen uitzondering meer. Opdekdeuren daarentegen vallen met een klein deel over het kozijn heen. Aan de zijkanten en bovenkant van de binnendeur zit een sponning. In tegenstelling tot stompe deuren hebben opdekdeuren vrijwel altijd een dikte van 40 mm. De opdekrand van de deur is meestal zo’n 12 mm breed en 14 mm dik.


Draairichting deuren
Verschil draairichting stompe deuren en opdekdeuren

Stap 2: Draairichting deur

Als je een stompe deur nodig hebt waar nog geen gaten voor deurbeslag ingefreesd zijn, dan maakt de draairichting bij aanschaf niet uit. Als je een opdekdeur wilt, bepaal dan of hij links- of rechtsdraaiend is. Bepaal dit op de volgende manier.
Ga aan de kant van de deur staan zodat deze naar je toe draait.
Zie je de paumelles links? Dan heb je een linksdraaiende deur.
Zie je de paumelles rechts? Dan heb je een rechtsdraaiende deur.


Deur opmeten

Stap 3: Het opmeten van een deur

Het assortiment deuren bestaat uit standaard maten. De kans is groot dat hier een maat tussen zit die geschikt is voor jouw situatie. Is maatwerk vereist? Ook dat is mogelijk!

Stompe deur inmeten

Wanneer je jouw huidige deur of alleen de kozijnen wilt opmeten, dan meet je nauwkeurig de binnenmaat van het kozijn minus 5 mm (de sponningmaat). De hoogte meet je vanaf de grond tot aan de onderrand van het kozijn minus 5 mm (de sponningmaat). Het voordeel van stompe deuren is dat ze waar nodig rondom nog zo'n 10 mm ingekort kunnen worden.

Opdekdeur inmeten

Meet je de bestaande opdekdeur, dan meet je de breedte zonder de opdekrand. Bij een opdekdeur meet je ook het breedste gedeelte tussen het kozijn (de sponningmaat). De hoogte meet je juist inclusief de opdekrand van de deur.

Twijfel je of zit jouw deurmaat er niet standaard bij? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Deurprofiel

Stap 4: Profiel in de deur

Het deurprofiel geeft deuren extra uitstraling. Je ziet het terug op bijvoorbeeld paneeldeuren, maar ook bij glasdeuren met ruitjes.

Het profiel van een deur bepaalt in grote mate de stijl. Kies je voor een gedetailleerd uitgewerkt profiel, dan ontstaat een klassieke of jaren '30 stijl. Ga je voor bijvoorbeeld een schuin of haaks profiel, dan zal de deur er moderner uitzien. Aan jou de keus!


Deuren: een veelzijdigheid aan stijlen

Smaken verschillen. Dat geldt gelukkig ook voor deuren. Het is een product bij uitstek waarmee je jouw smaak voor stijl tot uiting kunt laten komen. Kies je voor de trend van nu – industrieel - dan ga je voor robuust en stoer. Een industriële binnendeur zet de toon voor de rest van jouw interieur. Hou je meer van klassiek en wil je dat graag laten terugkomen in jouw entree? Ga dan snel een kijkje nemen bij onze voordeuren met rooster. Stijlen die ook veel terugkomen in onze collectie, zijn jaren 30, modern en tijdloos. Ons assortiment opent deuren!

Glazen of industriële binnendeur

Een binnendeur komt vaak terug in een woning. Het behoeft dus geen uitleg dat deze er mooi uit mag zien én goed matcht met de rest van jouw interieur. Wanneer je kiest voor een woning die licht is en een transparant karakter heeft, is een glazen binnendeur iets voor jou. Naast het feit dat het een eyecatcher in jouw woning is, zal het tevens een gevoel van ruimtelijkheid geven. In onze collectie vind je ook (glazen) industriële binnendeuren. Deze passen goed in een interieur met strakke lijnen, open ruimtes en natuurlijke of zwarte kleuren. Je kunt de deur als enkele deur gebruiken, maar ook als dubbele deur of schuifdeur.

De voordelen van schuifdeuren

Steeds meer mensen kiezen voor schuifdeuren in huis. Die keuze is terecht, want ze zijn bijzonder praktisch in gebruik en uitermate geschikt voor ruimtes waar een draaiende deur niet van toepassing is. Het kenmerkende van schuifdeuren is dat je twee ruimtes in elkaar kunt laten overlopen én privacy kunt creëren als één van de ruimtes afgesloten dient te worden. Onze producten zijn van metaal en hebben zodoende een stoere en industriële look, waarmee je jouw kamer een karakteristieke stijl geeft.

FSC-keurmerk op deuren

Een groot deel van onze deuren beschikt over het FSC-certificaat. Jij bent dan verzekerd van een deur die op duurzame wijze tot stand is gekomen. Bomen die zijn gebruikt voor onze producten komen uit duurzaam beheerde bossen.