Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Domotica in huis

Laatste update: 3 februari 2022

Huisautomatisering. Beter bekend als domotica. Het is de verzamelnaam voor een ontwikkeling die niet meer weg te denken is in hedendaagse woningen. Met één druk op de knop branden alle lampen in huis, door een spraakcommando schuiven de gordijnen dicht en vanaf je vakantieadres houd je in de gaten wie er bij je aanbelt. Domotica is een enorme trend die het comfort en woonplezier flink verhoogt. Ben je op zoek naar automatische toepassingen zoals een smart lock, slimme rookmelder of een alarmsysteem? Ontdek alles over domotica in jouw huis!

Domotica sfeerafbeelding

Waarom domotica installeren?

Een huisautomatisering heeft als belangrijkste doel om het comfort te verhogen. Lampen, gordijnen, camera’s, deursloten: allemaal zijn ze makkelijker te bedienen wanneer ze uitgerust zijn met elektronische snufjes. Waar gebruiksgemak een belangrijke reden kan zijn voor het installeren van domotica, kan het ook een praktische oplossing zijn. Senioren die extra zorg nodig hebben, kunnen zorgverleners gemakkelijk toegang verlenen wanneer de voordeur bediend wordt met een smart lock. Bovendien is een slimme brandmelder verstandiger dan een stand-alone variant op batterijen. Zo kan de brandbeveiliging met elkaar in contact staan waardoor alle rookmelders in serie afgaan bij rookontwikkeling. Daarnaast kun je op je telefoon een melding krijgen wanneer de melders afgaan, zodat je snel actie kunt ondernemen - ook als je niet thuis bent.

Domotica eigenschappen
Domotica eigenschappen

Huis automatiseren: hoe doe ik dat?

Heb jij technisch inzicht en ben je handig? Dan is het automatiseren van jouw woning een prima uit te voeren klus! Reguliere sloten en cilinders op de buitendeur kun je vervangen voor een smart lock en bijpassende cilinder. Alarmsystemen zoals camera’s zijn te monteren in de hoek van de kamer of op het plafond. Houd bij de montage van slimme brandmelders rekening met een plek zonder tocht en een afstand van minstens 50 cm vanaf de muur.

Domotica in de zorg

Domotica in de zorg

Het gebruik van een smart lock bij seniorenwoningen of huizen waar invaliden of (chronisch) zieke patiënten wonen, is heel zinvol. Dankzij het elektronische slot kunnen mensen de deur openen met een afstandsbediening, smartphone, vingerafdruk of cijfercode. Het is daardoor niet meer nodig om een fysieke sleutel uit te delen aan zorgverleners die in de woning moeten zijn. Zo wordt het domotica systeem een ideale oplossing, want vaak wisselen de medewerkers die bij de patiënt hun werk uitvoeren. Door de smart lock te combineren met een app, kun je ten allen tijde bekijken wie de woning heeft betreden. Zo houd je overzicht en kun je gemakkelijk mensen toegang geven (op vastgezette tijden) of de toegang ontzeggen.

Wat is het beste smart home systeem voor mij?

De smart home systemen in onze webshop zijn stand-alone te gebruiken, maar ze zijn ook te combineren met sets van hetzelfde merk. Combineer je diverse producten van één merk, dan vind je ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een app op je smartphone. Ook smart locks zijn te combineren met verbindingen zoals Zigbee of Z-Wave, waardoor je zelf jouw gewenste huisautomatiseringen kunt combineren in één systeem. Hoe goed jij je woning in de gaten wilt houden en hoeveel verschillende personen toegang tot de woning hebben, bepalen hoeveel en welke smart home systemen voor jou geschikt zijn. Naast een verhoging van het comfort is de aanschaf ook een flinke verbetering van de veiligheid in huis. Een absolute pré dus voor elke woning!

Start nu je eigen smart home!

Direct een smart lock kopen

Wil jij van jouw woning snel een slim huis maken? Bestel dan één van onze smart locks en geniet van vergrendelen en ontgrendelen zonder sleutel. Op onze smart lock informatiepagina vind je alles wat je moet weten over het juiste elektronische slot voor jouw situatie.

Twijfels? Kom langs in de showroom!

Smart lock uitproberen in onze showroom

Er zijn veel elektronische sloten beschikbaar met elk hun specifieke eigenschappen. Welke domotica oplossing voor jou het meest geschikt is, ontdek je het beste door smart locks te ervaren in onze showroom in Garderen. Zo beleef je hun gebruiksgemak, hoor en voel je hoe de sloten werken en kun je kijken welke variant bij jouw persoonlijke situatie past. We adviseren je graag in onze showroom!

Maak een afspraak

Showroom deurbeslag.nl
CESeasy in showroom deurbeslag.nl

Domotica kopen

Brandbeveiliging, camerasystemen, elektronische sloten, smart home bediening: zomaar een greep uit de wereld van domotica. Of jij je nu al volop verdiept hebt in huisautomatisering of pas net komt kijken: je kunt bij ons terecht voor jouw persoonlijke vragen. We kijken graag samen met jou naar een oplossing op maat, zodat jij de beste domotica voor jouw situatie kunt samenstellen.

Naar onze smart home systemen Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail