Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Yale

Over het merk...

Yale biedt praktische beveiligingen voor elk huis. Denk bijvoorbeeld aan elektronische en mechanische kluizen, een groot assortiment hangsloten en zelfs bagagesloten – een uitkomst voor de backpacker.

Het merk Yale is een onderdeel van de ASSA ABLOY Group. De slogan van dit moederconcern is: ‘Unlock you life’. Een motto dat ze bekrachtigen door ijzersterke producten te maken die als geen ander zorgen voor veiligheid in jouw huis. Zo ontwikkelt Yale sloten voor fietsen, bagage en deuren. Ook digitale deurspionnen komen van de hand van Yale, net als deurdrangers en oplegsloten voor karakteristieke, houten voordeuren.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar de 19e eeuw. Linus Yale sr. emigreerde met zijn gezin naar Amerika, waar hij begon met het ontwerpen en vervaardigen van eigengemaakte banksloten. Ook zijn zoon sloot zich aan bij het bedrijf. Na veel jaren van experimenten en studie naar de mechanismes die in het oude Egypte gebruikt werden, maakte hij succes met het Yale cilinder slot. Linus Yale Jr. zorgde daarmee voor een wereldwijde verandering in de vergrendelingsindrustrie. Sindsdien is het bedrijf meer en meer uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt.

Yale logo