Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

CES

Over het merk...

CES is een toonaangevende producent van sluitsystemen in allerlei vormen en soorten. Heinrich Schulte begon in 1840 zijn carrière als slotenmaker en fabrikant van cilinders. Inmiddels bestuurt de zevende generatie deze familieonderneming en opereert het bedrijf in meer dan 7 verschillende landen. Naast standaard cilinders biedt CES een ruime collectie elektronische cilinders, beslag en sluitsystemen op maat.

CES logo

De geschiedenis van een Duitse grootmacht

De geschiedenis van CES gaat terug naar 1840. In dat jaar begint Heinrich Schulte zijn eigen slotenmakerij. Wanneer hij in 1857 komt te overlijden neemt zijn zoon Carl Eduard Schulte het stokje van hem over. Carl Eduard is op dat moment 19 jaar oud. Zijn initialen vormen de naam van het bedrijf, dat vanaf die tijd CES heet. Zo’n veertig jaar later introduceert de firma haar eerste stoommachine die het startschot geeft voor de industriële productie van sloten. Het bedrijf is daarmee de eerste – en oudste – cilinderslotfabrikant van Duitsland. Tijdens de laatste decennia richt de firma zich ook op domotica en elektronische beslagen. Zo ontwikkeld CES samen met het Fraunhofer-instituut in 1988 het eerste elektronische sluitsysteem. Precies dertig jaar later introduceert de fabrikant een cloud-based sleutel- en slotenbeheer onder de naam: CESeasy. Vandaag de dag zijn ruim 370 van de in totaal 420 medewerkers werkzaam in de Duitse vestiging in Velbert. De andere medewerkers zijn verspreid over de vestigingen in Nederland, Roemenië en Frankrijk.

Carl Eduard Schulte Stiftung

Het bedrijf heeft een eigen stichting die afstudeeronderzoek op het vlak van productietechniek en dergelijke vakgebieden stimuleert. Aan excellente onderzoeken worden zogenaamde CES-stimuleringsprijzen uitgereikt, om de inzet van studenten en hun vervolg op het onderzoek te bevorderen. Het bedrijf reikt deze prijzen uit in samenwerking met beroepsopleidingen, hogescholen en technische universiteiten in Duitsland.

Verantwoord ondernemen: de basis van CES

CES heeft haar mission statement helder: het bedrijf werkt elke dag aan een goede vertrouwensband met haar klanten en draagt haar verantwoordelijkheid richting oprichters, medewerkers en de maatschappij. Door financieel gezond te zijn en elk jaar te streven naar groei, is CES onafhankelijk van banken of bedrijven. De medewerkers van CES spelen hierbij een belangrijke rol. Hun werkplezier en ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor de firma van groot belang, net als doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Samen creëren ze hoogwaardige, innovatieve producten die voortdurend verbeterd worden. Hoewel veel panden al beveiligd zijn met CES-artikelen (waaronder de Rijksdag Berlijn en het Elbphilharmonie), heeft CES de ambitie om nog verder in te spelen op technologische trends en de wensen van de gebruikers.

CESeasy smart locks

In ons assortiment vind je de door CES ontwikkelde smart lock CESeasy. De elektronische cilinders in deze lijn zorgen voor optimaal gebruiksgemak bij het openen en sluiten van jouw deuren. De slimme sloten van CES zijn eenvoudig te monteren en kunnen zonder problemen worden bediend door middel van een smartphone of de CESeasy afstandsbediening. De motorunit van CESeasy is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Op deze manier kun je deze smart lock makkelijk afstemmen op de kleur van je deur of jouw overige deurbeslag.