deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

CES

Over het merk...

CES is een toonaangevende producent van sluitsystemen in allerlei vormen en soorten. Het bedrijf timmert sinds 1840 aan de weg en inmiddels bestuurt de zevende generatie deze familieonderneming. Naast standaard cilinders biedt CES een ruime collectie elektronische cilinders, beslag en sluitsystemen op maat.

CES logo

De geschiedenis van een Duitse grootmacht

De geschiedenis van CES gaat terug naar 1840. In dat jaar begon Heinrich Schulte zijn eigen slotenmakerij. Hij overlijdt zeventien jaar later, waarna het stokje overgenomen wordt door zijn zoon Carl Eduard Schulte. Zijn initialen vormen de naam van het bedrijf, dat vanaf die tijd CES heet. Zo’n veertig jaar later introduceert de firma haar eerste stoommachine die het startschot geeft voor de industriële productie van sloten. Het bedrijf is daarmee de eerste – en oudste – cilinderslotfabrikant van Duitsland. Tijdens de laatste decennia richt CES zich ook op domotica en elektronische beslagen.

Carl Eduard Schulte Stiftung

Het bedrijf heeft een eigen stichting die afstudeeronderzoek op het vlak van productietechniek en dergelijke vakgebieden stimuleert. Aan excellente onderzoeken worden zogenaamde CES-stimuleringsprijzen uitgereikt, om de inzet van studenten en hun vervolg op het onderzoek te bevorderen. CES reikt deze prijzen uit in samenwerking met beroepsopleidingen, hogescholen en technische universiteiten in Duitsland.

Verantwoord ondernemen: de basis van CES

CES heeft haar mission statement helder: het bedrijf werkt elke dag aan een goede vertrouwensband met haar klanten en draagt haar verantwoordelijkheid richting oprichters, medewerkers en de maatschappij. Door financieel gezond te zijn en elk jaar te streven naar groei, is het bedrijf onafhankelijk van banken of bedrijven. De medewerkers van CES spelen hierbij een belangrijke rol. Hun werkplezier en ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor de firma van groot belang, net als doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Samen creëert het bedrijf hoogwaardige, innovatieve artikelen die voortdurend verbeterd worden. Hoewel veel panden al beveiligd zijn met CES-artikelen (waaronder de Rijksdag Berlijn en het Elbphilharmonie), heeft CES de ambitie om nog verder in te spelen op technologische trends en de wensen van de gebruikers.