deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Argenta pivotica Pro taatsscharnier

  • Op voorraad
€  184,95
per stuk, incl. BTW

Geniet van een unieke manier van openen met deze taatsscharnier van Argenta. De Pivotica Pro is een nieuwe, onzichtbare pivot scharnier die beschikt over unieke eigenschappen. Hij is compact en geeft een geheel nieuwe dimensie aan de draairichting van jouw deur. Bovendien kun je de deur probleemloos naar beide richtingen openen.

Het maximale deurgewicht van deze scharnier van geborsteld RVS, is 100 kg. Hij kan een maximale deurbreedte van 2000 mm aan, gerekend vanaf het draaipunt. Plaats je het scharnier in het midden van de deur, dan geldt een maximale deurbreedte van 4000 mm. De maximale deurhoogte is 3000 mm en het scharnier behoeft een minimale deurdikte van 40 mm. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100,00.
*Voor deuren en lengtepakketten geldt een speciaal tarief.

Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

1 in totaal...
Bestelnr. Omschrijving Tekening Voorraad Eenheid Prijs Aantal
CC02100003 Argenta pivotica Pro taatsscharnier Download
stuk
€  184,95
Meer info Argenta is hofleverancier als het gaat om hun assortiment prachtig, onzichtbaar deurbeslag. De pivotica is hier een goed voorbeeld van, maar ook de magnotica contactloze deursluiter en de onzichtbare scharnieren. Alle maken deel uit van de serie ‘Invisibles’.

Pivotica: compact en uiterst draaibaar
De pivotica Pro van Argenta is een heel compacte scharnier. Dit zorgt ervoor dat de deuren eenvoudig te monteren zijn en dat ze zelfs gebruikt kunnen worden op pivoterende, kamerhoge deuren. Deze deuren worden ook wel taatsdeuren genoemd. De onderdelen van de pivotica zijn gemaakt van roestvast staal. De scharnieren hebben een vaste stand van 90 graden. Ze keren terug naar hun nulpunt (gesloten toestand) wanneer ze open staan. Je gebruikt de scharnieren voor de binnendeuren van zowel moderne, residentiële woningen als openbare gebouwen en kantoren.

Deurkozijn? Niet nodig bij de pivotica Pro!
Het bijzondere aan taatsscharnieren is dat ze geen deurkozijn nodig hebben waar ze aan bevestigd worden. Door hun verticale bevestiging in de vloer en de wand is een kader overbodig. Dit maakt het bovendien mogelijk om de deur perfect vlak met de wand te plaatsen. Een kunstje waar architecten graag op creatieve manier mee spelen!

Kies zelf jouw gewenste scharnierpunt
Met een taatsscharnier heb jij het voorrecht om het scharnierpunt van de deur zelf te kiezen. Deze moet zich minimaal 40 mm van de zijkant van de deur bevinden: verder zijn er geen vereisten! De scharnier is daardoor geschikt voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren. De pivotica Pro kan beide richting op geopend worden. De actieve sluitdemping zorgt ervoor dat de deur elke keer perfect sluit.

Extra technische gegevens
De pivotica Pro is voorzien van een actieve demping met twee snelheden. Tevens beschikt het taatsscharnier over een regelbaar bodemplaatje:
Breedteregeling: -3 / +3 mm
Diepteregeling: -3 / +3 mm
Alignering: -4 / +4 graden
Goed om te weten
  • Door het onzichtbare scharnier geniet je van een schitterende afwerking.
  • De deur kan naar beide kanten opengetrokken worden.
  • Door de actieve sluitdemping geniet jij keer op keer van een perfecte sluiting.
  • De pivotica-scharnier is eenvoudig te monteren.
  • Het systeem is kindvriendelijk, want het is gemakkelijk te openen.
  • Het pivotsysteem wordt geplaatst in het deurblad (in plaats van de vloer of het plafond).
  • De Argenta pivotica scharnier kan niet gebruikt worden voor deuren met kozijn.
Argenta

De makers van de kwalitatieve producten van Argenta maken al meer dan een decennium lang schitterende oplossingen voor het openen en sluiten van deuren. Het bedrijf startte in 1909 onder de naam Argent Alu. Wat begon met een uitgebreid assortiment paumelles en scharnieren, is uitgegroeid tot een verfijnde collectie van onzichtbaar tot zichtbaar deurbeslag.Lees meer.

Argenta

Gerelateerde producten