deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

BKS Livius 5001 halve cilinder, vernikkeld messing

  • Levertijd: 4 weken
€  28,81
per stuk, incl. BTW

Een professionele alleskunner, dat is de samenvatting van livius! Keersleutelsysteem livius van fabrikant BKS biedt een cilinder die je kunt gebruiken voor uiteenlopende toepassingen. Het product is getest volgens DIN EN 1303 en DIN 18252.

De cilinder heeft de finish ‘Vernikkeld’, wat hem een grijzige kleur geeft. Omdat het hier gaat om een halve cilinder, is deze aan één zijde van de deur te bedienen met een sleutel.

Specificaties van BKS livius zijn onder andere:
- Gepatenteerde profielserie met ingebouwde asuitneming;
- Zes stiften met een geavanceerd keersleutelsysteem. De sleutel kun je dus op beide manieren in het slot steken;
- Slagsleutel zorgt voor seriematige beveiliging tegen inbraak;
- Sleutels gemaakt van hoogwaardig nieuwzilver;
- De sleutel is desgewenst te combineren met een SE-transponder, waardoor een elektronische cilinder ontstaat. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100,00.
*Voor deuren en lengtepakketten geldt een speciaal tarief.

Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  28,81
per stuk, incl. BTW
Meer info Cilinderfabrikant BKS staat zoals ze zelf zeggen, ‘garant voor extra veiligheid’. Een krasse uitspraak die ze waarmaken met hun hoog kwalitatieve cilinders en keersleutelsystemen. Systeem livius is één van de premium sluitsystemen van de fabrikant. Zo is livius een veilige toevoeging voor jouw pand!

Keersleutelsysteem
Een keersleutelsysteem biedt extra gemak voor jou als gebruiker. Waar je een ‘gewone’ (conventionele) sleutel slechts op één manier in het slot kunt steken – vaak met de vlakke kant boven – maakt dit bij een keersleutel niet uit. De BKS livius kun je dus zonder nadenken in het slot steken. Deze omkeerfunctie maakt de BKS-cilinder ook heel geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, zoals senioren. Dit type cilinder zie je daarom regelmatig terug in seniorenwoningen of aangepaste woningen. Je herkent een keersleutelsysteem direct bij een cilinderslot: zodra het sleutelgat ligt in plaats van verticaal staat, heb je te maken met een keersleutel.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er drie nieuwzilveren sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot. Zo nodig kun je er natuurlijk meer bijbestellen. De cilinder heeft octrooibescherming tot 2024, waardoor je voor het (bij)bestellen van sleutels een sleutelcertificaat nodig. hebt Deze ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte! Een sleutel bestellen kun je eenvoudig doen via de website van Cubic Colors. Zoek eerst jouw sleutel in ons assortiment en vul vervolgens de gegevens in.

Wat is een halve cilinder?
Wil je een deur aan één zijde af kunnen sluiten? Dan is een halve cilinder jouw cup of tea. Bij de montage van dit type cilinderslot maak je een uitsparing in één zijde van de deur: de andere zijde blijft vlak. Een halve cilinder is onder andere een uitkomst bij de meterkast en bij opbergruimtes of -kasten waarin belangrijke of waardevolle spullen liggen. Je kunt een halve cilinder ook gebruiken als bijzetslot op jouw buitendeur. Zo bescherm je jouw huis extra wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen. Let er in dit geval wel op dat je aan de buitenkant van de deur een blinde veiligheidsrozet of een blind veiligheidsschild plaatst. Dit is verplicht, zodat inbrekers jouw halve cilinder niet uit kunnen boren.

Finish
Wanneer een metaal (vaak staal of messing) wordt omhuld met een laagje nikkel, noemen we dit vernikkelen. Deze vernikkelde laag beschermt jouw product en voorkomt de vorming van corrosie en roest. Het nikkel geeft de cilinder een grijzige kleur. Deze past daardoor heel goed bij aluminium of gepolijst / geborsteld RVS deurbeslag.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Door een gepatenteerde profielserie en een slagsleutel ben jij verzekerd van een veilige cilinder.
  • De keursleutelfunctionaliteit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt hoe jij je sleutel in het slot steekt.
  • De cilinder wordt standaard geleverd met drie sleutels.
  • Door de blauwe, ronde bol op de sleutelkop herken je jouw livius uit duizenden! ;-)
  • BKS livius heeft standaard geen SKG 3 sterren-keurmerk.
BKS

BKS is onderdeel van Gretsch-Unitas (G-U). Het bedrijf ontwikkelt veiligheidsoplossingen op allerlei vlak. Zo zijn er keersleutel- en conventionele sluitsystemen beschikbaar, maar bevindt BKS zich ook op het pad van de elektronische sluitsystemen. Met systemen zoals janus en livius – typerend is de schrijfstijl zonder hoofdletter! – is BKS een toonaangevend bedrijf in de wereld van de sluittechnologie. Lees verder

BKS

Gerelateerde producten