deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deurbeslag door de jaren heen #5: retro deurklinken in smeedijzer

Deurkrukken zijn er in allerlei modellen. Van barok tot jaren ’30 stijl, van typisch boerenbeslag tot modern. Eén ding hebben ze gemeen: het zijn de stijliconen van hun tijd en van hun stroming. Leer over de roots van hedendaagse GPF deurklinken in onze serie over deurbeslag door de jaren heen. In deze blog kijken we naar schitterend smeedijzer als landelijk, retro deurbeslag.

Sfeerimpressie retro deurbeslag in smeedijzer

Boeren deurbeslag in retro smeedijzer

Wie denkt aan smeedijzer, denkt vrijwel automatisch aan vakmanschap, oude ambachten en een smidsevuur. Dit materiaal ontstaat doordat een smid ijzer verhit in een vuur en het vervolgens met de hand in zijn juiste vorm hamert en buigt. Vakmanschap is vereist! Wat ontstaat is een prachtig, landelijk boerendeurbeslag dat de grenzen van Engelse cottages ver overschrijdt. Overal ter wereld en in zowel oude als moderne huizen heeft smeedijzer haar weg gevonden!

Landelijke deurklink Paju

Deurkruk Paju is door haar combinatie van vorm en materiaal zeer representatief voor karakteristiek, landelijk deurbeslag. De boeren deurkruk heeft een praktische vorm met subtiele ronding die wat wijder uitloopt. Het beslag is zeer geschikt als binnendeurbeslag. Ook buitengebruik is mogelijk, maar dan is het van belang dat het smeedijzer is voorzien van een extra coating. Wil jij dit fraaie smeedijzeren deurbeslag van GPF bouwbeslag binnen én buiten monteren? Geef dat laatste dan aan bij het opmerkingveld in het bestelproces, zodat jouw product(en) de weersbestendige coating krijgen.


Retro deurbeslag Paju in smeedijzer