deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deurbeslag door de jaren heen #7: industrieel

Deurkrukken zijn er in allerlei modellen. Van barok tot jaren ’30 stijl, van typisch boerenbeslag tot modern. Eén ding hebben ze gemeen: het zijn de stijliconen van hun tijd en van hun stroming. Leer over de roots van hedendaagse GPF deurklinken in onze serie over deurbeslag door de jaren heen. In deze blog kijken we naar de invloeden die de industrie heeft gehad op onze interieurs en deurkrukken.

Deurbeslag door de jaren heen: #7 industrieel

De industrie als onderdeel van het interieur

Toen aan het begin van de negentiende eeuw de industriële revolutie haar intrede deed, werd ouderwetse handenarbeid ingeruild voor grote fabrieken die producten machinaal maakten. Hoewel oude fabrieksindustrie vaak worden geassocieerd met een vieze werkomgeving en slechte arbeidsomstandigheden, roept de term tegenwoordig een heel ander gevoel op. Er is herwaardering van staal en beton, dat een zichtbare plaats krijgt in het interieur. Grote lampen sieren de plafonds en de open ruimtes worden versterkt door glazen wanden of überhaupt geen muren. Leven in een industriële loft is enorm populair!

GPF Zaki+: industrieel deurbeslag in hart en nieren

Industrieel deurbeslag verlengt het gevoel van deze stoere woontrend. Er wordt veel gebruik gemaakt van stalen deuren – en deze deurklink sluit daar naadloos op aan! Door zijn hoekige, rechte vorm gaat deurkruk Zaki+ van GPF bouwbeslag volledig op in de stijl van stalen deuren en kozijnen. Ook voor grotere deuren is dit robuuste exemplaar erg geschikt. De zwarte afwerking van de klink is verkregen middels een hoogwaardige poedercoating met UV-bescherming. Het is daarmee een industriële deurkruk pur sang, geschikt voor zowel binnen als buiten!


Industrieel deurbeslag Zaki+