deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deurbeslag door de jaren heen #3: Bauhaus uit de jaren ‘20

Deurkrukken zijn er in allerlei modellen. Van barok tot jaren ’30 stijl, van typisch boerenbeslag tot modern. Eén ding hebben ze gemeen: het zijn de stijliconen van hun tijd en van hun stroming. Leer over de roots van hedendaagse GPF deurklinken in onze serie over deurbeslag door de jaren heen. Deze blog staat in het teken van de Bauhaus stijl uit de jaren ’20 van de vorige eeuw.

GPF deurkruk Kuri in Bauhaus stijl

Minimalistisch genieten met Bauhaus

Het minimalisme voert hoogtij bij de architectuur uit de Bauhaus periode. In de vroege twintiger jaren van de vorige jaren vormde het een schril contrast met de versieringen en details van de barokstijl. ‘Vorm volgt functie’ werd een belangrijke kreet voor werk van Bauhaus: praktisch nut is veel belangrijker dan hoe mooi iets eruitziet. Om die reden kenmerken pure materialen en een minimalistische stijl de periode van de ’20-er jaren.

GPF deurbeslag in jaren ’20 stijl: Kuri

Met deurkruk Kuri houdt GPF bouwbeslag vast aan de basisprincipes van Bauhaus: een minimalistisch design dat erg functioneel is en geen details of versieringen bevat. De deurklink zelf toont een fraai contrast: van een vierkante, haakse nek gaat het model over naar een rond handvat. De combinatie geeft Kuri haar allure en maakt haar zeer representatief voor de jaren '20 van de vorige eeuw. Naast varianten in geborsteld RVS, is de kruk ook in zwart of wit te bestellen. Er zijn zelfs combinaties mogelijk met zowel geborsteld als gepolijst RVS.

Bauhaus deurkruk Kuri in zwart