deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deurklinken ontsmetten i.v.m. het coronavirus

De strijd tegen het coronavirus wordt wereldwijd geleverd. De persoonlijke hygiƫnemaatregelen in acht nemen is belangrijk, maar er is meer dat je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan deurklinken ontsmetten! Wist je dat je de deurklink vaker aanraakt dan de afstandsbediening van de tv? En aangezien jij vaak niet de enige bent die met de deurkruk in contact komt, is goede hygiƫne van groot belang in de strijd tegen het coronavirus!

GPF Hipi deurkruk in chemin de fer spoorwegbeslag

De deurkruk als indirecte handdruk

Gebruiken meerdere mensen dezelfde deurkruk, dan wordt het voorwerp een indirecte handdruk waar ieder iets van zijn eigen resten op achterlaat. Goede hygiƫne is essentieel! Met name wanneer je in een woning of pand verblijft waar thuisquarantaine geldt voor ƩƩn of meerdere huisgenoten, moet je regelmatig desinfecteren.

Corona: hoe reinig ik mijn deurklinken?

In een normale situatie is het genoeg om je deurkruk te reinigen met water en een sopje van groene zeep. Dit geldt overigens niet voor houten deurbeslag: dat mag je in veel gevallen enkel met een droge doek oppoetsen. Helaas is groene zeep alleen niet afdoende in de strijd tegen het coronavirus. Ook antibacteriƫle schoonmaakmiddelen helpen niet, omdat het bij corona om een virus gaat. Er wordt aangeraden om het deurbeslag (niet alleen deurklinken, maar ook deurgrepen en knoppen!) regelmatig met alcohol te reinigen, want alleen daarmee pak je de ziektekiemen aan. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het coronavirus lange tijd in leven blijft op onder andere RVS en plastic. Uitkomsten verschillen van een overlevingsduur van 6/7 uur tot zelfs drie dagen, maar het toont de urgentie van ontsmetten! Let echter wel op het materiaal van jouw deurkruk, want niet elke finish kan tegen agressieve middelen. Alcohol kun je bijvoorbeeld wel gebruiken op een RVS-ondergrond, maar het zou mogelijk een witte waas of verkleuring kunnen veroorzaken op gecoate finishes. Weet je niet zeker of jouw deurklink tegen alcohol kan, dan kun je eerst een klein stukje proberen op de onderkant van de klink.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op!