Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

*Deuren, magnotica, kluizen, taatsscharnieren, anti-inbraakstrips, domotica en de merken Hettich en Secu zijn uitgesloten van deze actie.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Insteeksloten en de grote wisseltruc!

Tags: insteekslot, buitendeur, wissel

Insteeksloten zijn ingenieuze mechanismes. In jouw deur gebeurt van alles wanneer je een sleutel in het insteekslot steekt en deze omdraait. De meenemer wordt in beweging gezet, de nachtschoot komt in actie… en in het geval van een insteekslot met wissel beweegt ook de dagschoot. Over die handige wissel leggen we je graag meer uit.

Dag- en nacht insteekslot met sluitplaat
Dag- en nacht insteekslot

Een wissel als hulpmiddel voor deurknoppen

Een wissel is een soort koppelstuk tussen het dag- en nachtslot. Op het moment dat je een sleutel in het sleutelgat steekt en het slot (de nachtschoot) opent, zorgt de wissel ervoor dat ook de dagschoot geopend wordt. Deze constructie is handig voor voordeuren, omdat zij aan de buitenzijde vaak een vaste deurknop hebben die je niet kunt draaien. Met behulp van de wissel is dat geen probleem: de dagschoot opent cilinderbediend – en dus tegelijk met de nachtschoot.

Hoe weet ik of mijn insteekslot een wissel heeft?

De grote vraag is: hoe weet jij of jouw uitgekozen insteekslot zo’n wissel bevat? In onze webshop hebben we het je makkelijker gemaakt door alvast een selectie voor je te maken tussen insteeksloten voor binnendeuren en buitendeuren. De insteeksloten voor buitendeuren (ook veiligheidssloten genoemd) zijn altijd uitgerust. Koop je een veiligheidsslot, dan heb je een kwalitatief insteekslot met wisselfunctie in handen. Achteraf kom je dus niet voor verrassingen te staan bij de bediening van jouw voordeur!

Bekijk alle insteeksloten