Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

*Deuren, magnotica, kluizen, taatsscharnieren, anti-inbraakstrips, domotica en de merken Hettich en Secu zijn uitgesloten van deze actie.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

4 x deuren & deurbeslag voor jouw studentenkamer

Ga je dit jaar studeren en op kamers? Dan hebben wij de vier slimme tips om met de juiste keus voor deuren en deurbeslag extra ruimte te besparen in jouw woonruimte. Let op: check vooraf bij je huisbaas of het oké is om grotere gaten te boren in de muren.

Studentenkamer: 4 tips

Studentenkamer schuifdeur

1. Kies voor een ruimtebesparende schuifdeur

Als je de mogelijkheid hebt om een schuifdeur te monteren, dan geeft je extra leefruimte in jouw kamer. En aangezien studentenkamers vaak niet zo ruim zijn, is elke vierkante meter meegenomen! Door de keuze voor schuifdeuren heb je geen last meer van de draaicirkel van de deur. Dit zorgt voor extra ruimte voor een kast, stoel of gewoon voor een ruimer gevoel in de ruimte.

2. Geef jouw draai aan de deur met deurkrukken

De kans is groot dat de deuren in jouw appartement uitgevoerd zijn met een standaard aluminium deurbeslag. Heel praktisch, maar of het nou de mooiste keuze is… Je kunt de deuren eenvoudig pimpen door er andere deurklinken op te monteren. Kies jouw favoriete finish uit ons ruime assortiment. En moet je de studentenkamer weer verlaten? Dan demonteer je het deurbeslag gemakkelijk en plaats je de oude deurkrukken weer terug!

Studentenkamer deurkruk
Studentenkamer deurstopper

3. Gebruik deurstoppers als bescherming van deurbeslag

Als je die deurklinken net vervangen hebt, wil je natuurlijk wel dat ze lang mooi blijven. Een praktische optie is om dan een deurstopper te monteren. Dit kan middels montage in de vloer of de wand. Uiteraard kun je ook kiezen voor één van onze vrolijke, losse vloerbuffers. Zo komt er geen schroef aan te pas en kun je de deurstop overal gebruiken waar je maar wilt.

4. Plaats ophanghaken voor al je spullen

Of het nu je tas, jas, kleding of handdoek is: kwalitatieve wandhaken komen altijd van pas! Ideaal als kapstok, maar ook als handdoekhanger in de keuken of de badkamer. Zo bespaar je de ruimte van een kapstok die op de grond staat, terwijl je overal in huis de mogelijkheid hebt om iets op te hangen.

Studentenkamer wandhaak