Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

*Deuren, magnotica, kluizen, taatsscharnieren, anti-inbraakstrips, domotica en de merken Hettich en Secu zijn uitgesloten van deze actie.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Trendy deurbeslag voor jouw badkamer

Tags:

Verlang jij ook zo naar een nieuwe badkamer? De badkamertrends voor de zomer van 2024 zijn veelbelovend. Van structuur en tegelmotieven tot koper en het gebruik van natuurlijke materialen. Wij geven jou graag wat inspiratie!

Badkamertrend 1: Structuur en motieven

In 2024 hoeft het allemaal niet zo perfect: kleine onvolmaaktheden zijn dit jaar dé badkamertrend. Tegels mogen wat uitsteken, de nerven van hout mag je zien en een betonmuur hoeft niet strak afgewerkt te worden. Ook jouw badkamermeubels mogen karakter hebben. Struin dus gerust een antiekmarkt af op zoek naar een handdoekenkastje dat je zelf moet opknappen. Ben je een beetje handig? Dan kun je zelfs je eigen meubels ontwerpen én maken. Je maakt deze look helemaal af met een mooie set antieke deurklinken. Hoe meer karakter je badkamer heeft en hoe speelser en persoonlijker het geheel is, hoe beter.

Badkamertrend 2: Grote tegels en tegelpatronen

Een verlengde van de eerste badkamertrend is het gebruik van tegelpatronen op één of meerdere badkamerwanden. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatmotief of gebruik tegels in verschillende kleuren en wissel deze af. Door de tegels op een speelse manier te leggen, creëer je iets unieks. Daarnaast gaan we met de badkamertrend voor deze zomer ook steeds meer XL-tegels zien. Je kunt de grote tegels en motieftegels moeiteloos samen in jouw badkamer gebruiken. Kies er bijvoorbeeld voor om de grote tegels op meerdere wanden te gebruiken en de overgebleven wand te accentueren door op deze wand de motieftegels te plaatsen.

Badkamertrend 3: Natuurlijke materialen

Jouw badkamer is een plek om tot rust te komen. Daarom is de derde badkamertrend voor 2024 het gebruik van natuurlijke materialen. Door hout of natuurstenen zoals marmer en graniet te gebruiken creëer je een natuurlijke, ontspannen sfeer. Tegelijkertijd zorgen deze materialen ook voor een luxe uitstraling van je badkamer. Een ander belangrijk voordeel is dat natuurlijke materialen ook vaak duurzaam zijn.

Badkamertrend 4: Organische vormen en koperen accenten

De details in jouw badkamer mogen volgens trendwatchers deze zomer absoluut opvallen. Dit kan door contrasterende kleuren te gebruiken voor jouw douchekop, toiletgarnituur, meubelgrepen of handdoekenrek. Dé trendkleur voor de badkamer is koper. Een andere manier om highlights te creëren is met objecten met organische vormen. Denk aan een asymmetrische wastafel of spiegel of een houten kruk of een antiek kastje om je badhanddoeken in op te bergen. Je kunt deze trend voortzetten door bronzen deurklinken op de badkamerdeur te plaatsen.

Badkamertrend 5: Kleur

De huidige trend in kleuren voor de badkamer zijn zandkleurig, beige en licht beton. Maar volgens de trendwatchers gaan we deze tinten steeds meer als basiskleur gebruiken en mogen ze worden aangevuld met meer uitgesproken kleuren. Gekleurde wandtegels of een opvallend gekleurde waskom of badkamermeubel zorgt voor meer vrolijkheid en warmte in de badkamer. Breng de finishing touch aan met bijpassend toiletgarnituur. Het toiletgarnituur Anastasius is voor deze trend zeer geschikt.

Bekijk ons assortiment toiletgarnituur en deurklinken en om deurbeslag te vinden dat perfect past bij de badkamertrend van jouw keuze.