deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wat is emaille?

Tags: TopEmaille, Huisnummers, Emaille, reclameborden

Misschien ken je emaille alleen van de grote braadpannen die vroeger op het fornuis van je oma stonden, misschien heb je je complete servies van het materiaal gekocht… Feit is dat emaille een enorme comeback maakt en op steeds meer plekken (zowel interieurs als exterieurs) te zien is. En wij snappen dat maar al te goed!

6 voordelen van emaille

Voor we je overtuigen van de pluspunten van emaille, is het belangrijk dat je weet wat het materiaal precies is. Emaille ontstaat doordat een glaslaagje wordt aangebracht op een metaalsoort zoals koper of staal. Zo combineer je de kracht van metaal met de voordelen van glas. In de webshops van Cubic Colors vind je onder andere emaille naambordjes en reclameborden.

Huisnummers emaille

Wat zijn de pluspunten?

 

1. Duurzaamheid

Emaille is erg duurzaam. Dat betekent dat het materiaal bestand is tegen corrosie en krassen. Ondanks dat de buitenste laag gemaakt is van glas, is het geheel heel sterk.

2. Mooie en chique uitstraling

Natuurlijk is het belangrijk dat producten gemaakt zijn van materiaal met goede kwaliteit… maar het oog wil ook wat! Emaille combineert klasse met een prachtige, nostalgische uitstraling door haar glans en gebolde effect. Kortom: emaille toont!

3. Volledig UV-, temperatuur- en weerbestendig

Het is geen probleem om emaille buiten te plaatsen. Door de bescherming tegen UV-straling blijft de kleur van het materiaal behouden. De temperatuur- en weerbestendigheid zorgen ervoor dat het product – bijvoorbeeld één van onze borden met huisnummers of oude reclameslogans – elk seizoen buiten kan blijven hangen.

4. Makkelijk schoon te maken

Doordat de oppervlakte zo egaal is, gaat het reinigen heel eenvoudig. Je hebt niet te maken met structuur of stroef materiaal, want de producten zijn zo glad als… glas!

5. Verkrijgbaar in allerlei kleuren

Wellicht denk je bij emaille meteen aan de oranjerode tint die veel pannen hebben. Maar het materiaal is verkrijgbaar in allerlei kleuren! Zo zijn de huisnummers en huisnummerbordjes in de webshop van huisnummerstore.nl verkrijgbaar in het blauw, crème, grijs, groen, rood, wit en zwart! Onze reclameborden zijn handgeschilderd en bevatten alle mogelijke kleurencombinaties.

6. Levenslang plezier!

Maak je jouw emaille regelmatig schoon en behandel je het met beleid (het materiaal is sterk, maar de buitenste laag blijft nu eenmaal van glas!), dan ben je verzekerd van een product dat levenslang meegaat. Dat bezorgt je veel gebruiksplezier en maakt de koop meer dan waard!

Emaille
Ouderwets emaille bord

Je vindt onze emaille huisnummers in de webshop deurbeslag.nl en onze oude reclameborden in de webshop naambordjesexpert.nl.