deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wereld vol cilinders #2: kerntrekbeveiliging

In de wereld van cilinders zijn er 101 mogelijkheden om jouw cilinder te personaliseren. Hoe meer eigenschappen je toevoegt, des te groter het comfort en/of de veiligheid die de cilinder biedt. Maar… wat houden al die extra’s in? Zeven weken lang lichten we wekelijks een uitbreiding uit, zodat jij goed geïnformeerd bent voor de koop van jouw cilinder. Deze blog: kerntrekbeveiliging!

Kerntrekbeveiliging in de cilinder

Wellicht ken je kerntrekbeveiliging als extra cover over het sleutelgat van je veiligheidsschilden en veiligheidsrozetten. Maar wist je dat anti-kerntrek zich ook in de cilinder zelf kan bevinden? Kies je voor een cilinder met kerntrekbeveiliging, dan kan deze grote trekkracht weerstaan. De anti-kerntrek bevindt zich meteen aan het begin van de cilinder, net na het sleutelgat. Op bovenstaande afbeelding is dat de eerste lange, rode 'lijn' in de cilinder. Ook de andere roodkleurige onderdelen dragen bij aan anti-kerntrek. Door deze sterke basis voorkom je dat de kern uit de cilinder getrokken kan worden.

Kerntrekbeveiliging en SKG***

Kerntrekbeveiliging zorgt voor fikse inbraakvertraging. In veel gevallen is het één van de redenen waarom een cilinder het keurmerk SKG drie sterren krijgt. Dit certificaat staat voor minstens vijf minuten inbraakwering: kostbare tijd die ervoor zorgt dat een inbreker zijn poging vaak staakt. Zo bewijst kerntrekbeveiliging keer op keer haar meerwaarde en draagt het bij aan een veilig huis!

Cilinders met kerntrekbeveiliging