deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wereld vol cilinders #3: sleutelcertificaat

Tags: sleutel, sleutelcertificaat, certificaat

In de wereld van cilinders zijn er 101 mogelijkheden om jouw cilinder te personaliseren. Hoe meer eigenschappen je toevoegt, des te groter het comfort en/of de veiligheid die de cilinder biedt. Maar… wat houden al die extra’s in? Zeven weken lang lichten we wekelijks een uitbreiding uit, zodat jij goed geïnformeerd bent voor de koop van jouw cilinder. Deze blog: het (vervangend) sleutelcertificaat!

Vervangende certificaten DOM of Mauer

Het diploma van jouw sleutel

Sommige cilinders worden geleverd met een sleutelcertificaat, andere niet. Het verschil tussen beide merk je zeer waarschijnlijk pas wanneer je een sleutel wilt bijbestellen voor jouw cilinder. Bij sleutels zonder certificaat kun je naar de dichtstbijzijnde sleutelmaker en daar jouw sleutel laten kopiëren. Heeft jouw sleutel echter een certificaat, dan zit er in veel gevallen een patent op de cilinder. Het bijmaken van sleutels kan dan alleen door de fabrikant van de cilinder uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld: heb jij een M&C Condor cilinderslot en wil je twee sleutels laten bijmaken? Dan gebeurt dit in de fabriek van M&C en niet bij de sleutelmaker om de hoek. Uiteraard kun je gebruik maken van Cubic Colors als tussenliggende partij. Wij nemen je het werk uit handen en verzorgen het contact met M&C. Let er wel op dat je de code op jouw certificaat bij de hand houdt wanneer je extra sleutels bestelt.

Het voordeel van een sleutelcertificaat

Zit het in jouw aard om regelmatig sleutels kwijt te zijn? :) Dan is het prettig om te weten dat een eventuele (niet zo) trouwe vinder deze niet kan kopiëren zonder jouw medeweten. Het sleutelcertificaat zorgt ervoor dat er geen sleutels in omloop raken waar jij niets van weet. Bovendien is het certificaat een bescherming voor de fabrikant van de cilinders. Zij hebben veel tijd en kennis in hun product gestopt en ze hebben patent gekregen op hun model. Met het sleutelcertificaat hoeven ze het ‘geheim van de chef’ niet openbaar te maken.

Cilinders met een sleutelcertificaat