deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wereld vol cilinders #5: het type cilinder

Tags: cilinder, cilinderslot, wereld vol cilinders, type

In de wereld van cilinders zijn er 101 mogelijkheden om jouw cilinder te personaliseren. Hoe meer eigenschappen je toevoegt, des te groter het comfort en/of de veiligheid die de cilinder biedt. Maar… wat houden al die extra’s in? Zeven weken lang lichten we wekelijks een uitbreiding uit, zodat jij goed geïnformeerd bent voor de koop van jouw cilinder. Deze blog: het type cilinder!

Cilinder New Wave 4 op deur

Dubbele cilinder

Het meest gebruikte type cilinder is de dubbele cilinder. Dit model kenmerkt zich doordat je aan beide zijden van de deur het slot kunt bedienen met een sleutel. Zo kun je de deur aan allebei de kanten afsluiten en weer openen.

Halve cilinder

Om een deur extra af te kunnen sluiten aan de binnenzijde (bijvoorbeeld voor de nacht), kun je gebruikmaken van een halve cilinder. Dit type is slechts aan één zijde van de deur te zien en te bedienen met een sleutel. Ook voor kleine ruimtes waar je niet in kunt staan (zoals de meterkast) is een halve cilinder een prima oplossing.

Knopcilinder

Met een knopcilinder kun je jouw cilinder aan beide kanten bedienen. Aan de ene zijde doe je dit met behulp van een sleutel, aan de andere zijde bedien je het slot met een knop. Door een knop te gebruiken aan de binnenzijde van de deur, kun je deze altijd openen – ook als je geen sleutel bij de hand hebt. Let er wel op dat eventuele ruiten in de buurt van de knopcilinder van veiligheidsglas gemaakt zijn. Zo niet, dan kan een inbreker de ruit inslaan en de deur van binnenuit openen.

Halve knopcilinder

Met een halve knopcilinder bedien je jouw deur aan één zijde. De andere zijde blijft volledig vlak. Je hebt geen sleutel nodig om deze cilinder te bedienen, omdat je hem met een knop open en dicht draait. Een perfect bijzetslot voor je achterdeur, zodat je de deur extra gezekerd hebt.

Bekijk alle cilinders