deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wereld vol cilinders #6: keurmerk en preventie

In de wereld van cilinders zijn er 101 mogelijkheden om jouw cilinder te personaliseren. Hoe meer eigenschappen je toevoegt, des te groter het comfort en/of de veiligheid die de cilinder biedt. Maar… wat houden al die extra’s in? Zeven weken lang lichten we wekelijks een uitbreiding uit, zodat jij goed geïnformeerd bent voor de koop van jouw cilinder. Deze blog: keurmerk en preventie!

Inbreker met veiligheidskeurmerken

SKG: zekerheid van een goed product

Als jouw cilinder gekwalificeerd is, weet je zeker dat je een kwalitatief product in huis haalt. Een keurmerk garandeert een solide product en inbraakwering. Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) geeft middels sterren aan hoeveel minuten inbraakvertraging er ontstaan. Zo staat SKG 2 sterren voor minstens drie minuten inbraakwering, terwijl SKG 3 sterren voor minstens vijf minuten vertraging zorgt. Kostbare tijd die ervoor zorgt dat een inbraak opgemerkt kan worden! Als de kraak niet snel genoeg verloopt, kan het er bovendien voor zorgen dat de indringer zijn poging staakt. Missie geslaagd!

Preventie met het PKVW en NBR

Naast de certificering van het SKG zijn er nog een aantal partijen die keurmerken uitreiken aan de veiligheid van (nieuwbouw) huizen. Allereerst is dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Zij geven richtlijnen en advies om jouw woning veiliger te maken. Een goed beveiligde woning vermindert de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90%! Bron: PKVW Ook de Nationale Beveiligingsrichtlijn (NBR) heeft als doel om de kans op inbraken drastisch te verkleinen. Met behulp van een preventie-expert ontdek je de valkuilen in en rond jouw woning. Met de juiste producten kun je hiermee aan de slag, voor het te laat is en er in een inbreker op de stoep staat. Neem contact op om een gesprek aan te vragen met onze preventie-expert.

Contact de expert