Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Blusdekens

Met behulp van een brandblusdeken pak je kleine brandjes goed en snel aan. Een blusdeken is een praktische oplossing om beginnend vuur zoals een brandende prullenbak of een omgevallen kaars te doven. Dankzij zijn flinke maat kun je de brandblusdeken ook om een persoon wikkelen wanneer diens kleding vlam heeft gevat.

Brandblusdeken Weckx, 100x100 cm
Brandblusdeken Weckx, 100x100 cm
  • Levertijd: 2 weken
€  17,50
Per stuk
Brandblusdeken Weckx, 120x180 cm
Brandblusdeken Weckx, 120x180 cm
  • Levertijd: 3 werkdagen
€  37,50
Per stuk
Brandblusdeken Profiline, 100x100 cm
Brandblusdeken Profiline, 100x100 cm
  • Levertijd: 3 werkdagen
€  19,95
Per stuk

Hoe gebruik je een blusdeken?

Heb je te maken met een noodsituatie vanwege beginnende branden en hangt er een brandblusdeken in de buurt? Trek deze uit zijn harde omhulsel middels de twee zwarte linten aan de onderzijde. Vervolgens houd je de deken voor je en benader je het brandende voorwerp. Nu leg je de deken – met een beweging die van je af gaat – over de kleine brand. Je laat hem hierop liggen totdat je zeker weet dat het vuur gedoofd is. Dit kan gerust een half uur of een uur zijn, zodat je voorkomt dat het vuur weer oplaait op het moment dat je de deken omhooghaalt. Ook in het geval van brandende kleding biedt de blusdeken uitkomst!

Vlam in de pan? Gebruik geen brandblusdeken!

Misschien is je eerste reactie bij vlam-in-de-pan om de blusdeken erbij te pakken en de brand te blussen door deze over de pan te leggen. Maar let op, want een brandblusdeken is niet geschikt voor branden met olie en (frituur)vet. In zo’n geval zou de deken namelijk in brand kunnen vliegen, met alle gevolgen van dien. Zorg er in het geval van een brand bij de frituurpan voor dat je de warmtebron en de afzuigkap uitschakelt en de deksel met behulp van ovenhandschoenen op de pan legt. En uiteraard geldt: bel als de brandweer 112 wanneer je niet zeker weet of je goed handelt óf wanneer het vuur blijft branden.