deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

BSW

Over het merk...

BSW (Breuer und Schmitz) uit Duitsland produceert hoogwaardige scharnieren en paumelles. De producten van BSW hebben de CE-markering, wat betekent dat ze voldoen aan de Europese norm EN1935. Het aanbod scharnieren en paumelles van BSW is zeer gevarieerd. Zo zijn er op het gebied van scharnieren diverse modellen verkrijgbaar voor zowel opdek- als vlakke deuren. De producten zijn verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal en roestvast staal.

BSW Logo

Breuer & Schmitz: Re-use + recycle

BSW, oftewel Breuer & Schmitz, is een innovatief familiebedrijf dat is gevestigd in Solingen. Al meer dan 130 jaar maakt het bedrijf hoogwaardige scharnieren en paumelles. BSW streeft ernaar zich continu te ontwikkelen, waarbij duurzaamheid een belangrijk thema is. Het bedrijf vindt het belangrijk om verantwoordelijk te handelen en besteedt daarom veel aandacht aan hoe zij zich verhouden tot het gebruik van grondstoffen, het milieu en de samenleving. BSW maakt daarom gebruik van het ‘re-use+recycle’ programma. Grondstoffen worden steeds schaarser. Daarom gaat BSW niet alleen zorgvuldig met grondstoffen om tijdens het productieproces, maar ook daarna. Het bedrijf Breuer & Schmitz onderzoekt ook hoe scharnieren en andere producten die niet langer nodig zijn hergebruikt kunnen worden of op vakkundige wijze kunnen worden gerecycled. Alle projectscharnieren, kozijnconstructies, de kogelstiftpaumelles 807 en de glijlagerscharnieren 804 en 818 zijn gecertificeerd volgens de Amerikaanse standaard “Cradle to Cradle”. Deze producten kunnen na gebruik, eenvoudig worden teruggestuurd naar BSW, waar ze worden getest op hun verdere bruikbaarheid. Daarna worden ze door Breuer & Schmitz gedemonteerd en op vakkundige wijze verwerkt.

BSW Scharnieren

De BSW scharnieren zijn hoogwaardig hang- en sluitwerk en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op deze manier kun je ze makkelijk laten aansluiten bij jouw overige deurbeslag of details in je interieur. Naast de reguliere scharnieren (welke met name zijn bedoeld voor binnendeuren) zijn er ook veiligheidsscharnieren verkrijgbaar. Deze scharnieren zorgen ervoor dat je deur in gesloten toestand extra is verankerd door middel van een pin in het kozijn.

BSW Kogellager- en veiligheidsscharnieren

Een kogellagerscharnier is qua opbouw anders dan een ongelagerd scharnier. Zo zitten er op het BSW kogelscharnier kogellagertjes tussen de twee scharnierdelen en de ijzeren delen van de pin. Deze kogellagers zorgen ervoor dat er geen schuring tussen de ijzers kan plaatsvinden. Hierdoor gaan de kogellagerscharnieren vele malen langer mee. Ongelagerde scharnieren hebben geen kogel- of nylonlager tussen het ijzer en dus slijten deze sneller. Scharnieren waar een kleine pin op is gelast, krijgen het predikaat veiligheidsscharnier. Het BSW veiligheidsscharnier heeft een veiligheidspin die ervoor zorgt dat het scharnier op een extra plaats verankerd is in het deurkozijn, wanneer de deur gesloten is. Hierdoor kunnen inbrekers je deur niet uit het kozijn tillen. Ook niet als ze de scharnieren van de buitendeur hebben afgezaagd.

Breuer & Schmitz wereldwijd bekend

De scharnieren van Breuer & Schmitz gaan de hele wereld over en worden gebruikt in diverse bekende, openbare gebouwen. De Grote Sultan Qaboos Moskee in Oman maakt gebruik van deurscharnieren met decoratieve sierknoppen van Breuer & Schmitz. Het stadion van FC Bayern München is voorzien van BSW projectscharnieren. Zelfs deuren van de Johan Cruyff-Arena gaan open en dicht met dank aan de deurscharnieren van Breuer en Schmitz. Het merk is dus een begrip over de hele wereld.